Kia Niro Concept maakt de stad onveilig

kia-niro-concept

Dat je in de stad een halve terreinwagen nodig hebt om de stadsjungle te overwinnen, dat maken de marketingboys je tegenwoordig graag wijs. Ook bij Kia hebben ze nu een stadswapen en dat heet Niro.

En hij zal wat rivalen tegenkomen in de stad; de Nissan Juke, de Peugeot 2008, het zijn maar een paar voorbeelden van dit stilaan dichtbevolkte subsegment van de B-klasse wagens. De overige wollige marketingwoorden uit het persbericht besparen we je. We kijken liever zelf naar de wagen. Dan zien we dat hij over vleugeldeuren beschikt, waardoor hij net een uit de kluiten gewassen insect lijkt. Twee dikke verstralers en vier al even dikke wielen accentueren het futuristische effectje dat deze concept car naar buiten wil brengen.

kia-niro-concept

Verder kiest Kia voor een kleurstelling fluogeel-zwart, die het geheel nog wat meer spacy laat ogen. Die kleuren zien we ook in het interieur terugkeren, een interieur dat verder vrij basic is ingericht. We verwachten op korte termijn een productievariant, deze Niro concept zelf is te bekijken op de IAA in Frankfurt.

kia-niro-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 16:27
afbeelding van Yvesw

Zoals 'ie hier staat zeg ik "hebben". Al zal hij nog wat moeten veranderen voor productieland. Zo moet de achterklep stukken lager en zal de uitlaat ook wel verdwijnen (om nog iets van koffer te hebben). Dit met 204 pk en je hebt een Juke Nismo concurrent :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws