Kia Concept EV3 geeft voorsmaakje van betaalbare, elektrische SUV (2023)

Kia Concept EV3 2023

Kia breidt zijn EV-gamma weer een trapje uit, of toch bijna. Deze Concept EV3 geeft namelijk een voorsmaakje van een nieuwe elektrische SUV, en de productieversie kan er niet snel genoeg komen. Zo belooft Kia dat het de compacte EV in de markt zal zetten tegen een opmerkelijk scherpe prijs.

’t Is ‘EV-Day’ bij Kia en dat zal je geweten hebben. Zo laten de Zuid-Koreanen vandaag hun nieuwe EV5 in wat meer detail zien, en trekken ze daarnaast het doek van twee gloednieuwe elektrische conceptcars. Concept of niet, in beide gevallen gaat het om concrete voorsmaakjes van modellen die straks gewoon in productie gaan… En vooral in het geval van deze Concept EV3 zijn we daar zeker van, want die plaatst zich in zowat het populairste segment van het moment.

Zo’n 33.000 euro

Maak dus kennis met de Kia Concept EV3, een elektrische B-segment SUV die straks pakweg de Jeep Avenger, Peugeot E-2008 en Opel Mokka Electric zal komen bestrijden. Dat doet de Kia met een opvallend design, want net als grote broers EV5 en EV9 krijgt hij de ‘Opposites United’-designtaal aangemeten. Reken dus op een combo van glooiende vlakken en scherpe hoeken, terwijl het frontje mag pronken met Kia’s nieuwe ‘Star Map’-lichtsignatuur. De EV3 wordt natuurlijk wel aanzienlijk kleiner, al maakt dat er volgens Kia geenszins een onhandige auto van. Zo moet er met de achterbank opgeplooid genoeg plek achterin zijn voor een fiets… Een elektrische fiets, natuurlijk, die je onderweg kan opladen dankzij de Vehicle-to-Load-functie.

Kia Concept EV3 2023

Verdere details over de elektronica geeft Kia nog niet vrij, dus het blijft bij dat ene stukje trivia. We krijgen echter wel al uitgebreid inkijk in het interieur, dat minimalisme weet te combineren met een bepaalde mate van gezelligheid. Zo vind je flink wat met stof beklede oppervlakken in de cabine maar maak je geen illusies: daarvoor werden geen verwaarloosde schapen geschoren. Zo bestaat vrijwel al het textiel uit natuurlijke of gerecycleerde vezels en de kans zit er dik in dat die ook naar de productie-EV3 de overstap maken. Het interieur ziet er namelijk al net even concreet uit als het exterieur, al verklapt Kia nog niet wanneer we de EV3 op onze wegen mogen verwachten. Over één detail laten ze zich echter wel al uit: ze willen de elektrische SUV op de markt brengen voor zo’n 35.000 dollar, omgerekend 33.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws