EV-offensief: Kia toont glimp van 2 nieuwe EV-modellen (EV3, EV4?)

Kia EV Line up banner 2023 teaser

Kia houdt op 12 oktober een EV-feestje in thuisland Zuid-Korea. Daar zal het naast de bestaande EV-line-up ook twee nieuwe conceptmodellen voorstellen. Die kunnen wel eens de voorbode zijn van de EV3 en EV4, Kia's antwoord op de VW's ID.3 en Volvo's EX30 van deze wereld.

Kia wil tegen 2030 maar liefst 1.3 miljoen elektrische auto's per jaar gaan slijten. En als je niet Tesla heet kan je daarvoor maar beter uitpakken met een stevige line-up. De Zuid-Koreanen zullen op 12 oktober de EV Day houden, een feestje in het teken van de elektrische line-up van het merk. Met een focus op de al bestaande modellen... maar ook met de spotlight op twee conceptmodellen.

Digitaal zaklampje

Die concepts plaats Kia stiekem al op de foto om het event aan te kondigen. Broederlijk naast de al bestaande EV5, EV6 en EV9. Het nadeel? Kia vergat even het licht aan te doen. Waardoor we het moeten doen met plagende silhouetten. Geen vrees echter, want Kia geeft stiekem al meer bloot dan het zelf zou willen. Zo steken wij even ons digitaal zaklampje aan en krijgen we al beter beeld van beide modellen.

Kia EV Line up banner 2023 teaser

Het hierboven getoonde model toont zonder twijfel sterke gelijkenissen met de EV6. Zowel qua dimensies en design. Al pakt hij uit met hoekigere details die we voor het eerst kregen te zien op de EV9. Omdat de EV6 zelf nog maar 2 jaar op de markt is, lijkt het ons onwaarschijnlijk dat dit al de opvolger is (al weet je nooit met de Koreanen). Daardoor geloven we dat je hier kijkt naar de EV4, een meer betaalbaar broertje van de EV6.

Opgepast, VW ID.3!

Richting we onze focus dan weer iets meer naar rechts, dan springt een compact blokje in het oog (foto hieronder). Of zoals wij 'm liefkozend noemen; de Kia EV3. Dit lijkt wel eens de spirituele opvolger te gaan worden van de elektrische Soul en Niro en mag je derhalve zien als een antwoord op pakweg de VW ID.3, MG4 of Jeep Avenger. Dat, of het gaat hier over een nieuwe picknickbank. Want wederom, met de Zuid-Koreanen weet je nooit.

Kia EV Line up banner 2023 teaser

Kia houdt de lippen stevig op elkaar qua namen voor de toekomstige modellen, want daarvoor moeten we braaf wachten tot 12 oktober. Zet je wekker dus al maar klaar!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws