Elektrische Kia Concept EV4 komt Polestar 2 en Tesla Model 3 pesten (2023)

Kia Concept EV4 2023

Kia heeft nog een elektrisch studiemodel onthuld, maar schrijf deze Concept EV4 daarom niet meteen af. Net als de andere EV-modellen is de kans groot dat er een productieversie komt en je ziet ook meteen waar die zijn pijlen op zal richten. Als de Polestar 2 namelijk een Koreaans broertje had, dan zou die er vast zo uitzien.

Op zijn ‘EV Day’ heeft Kia een schare elektrische concepten en modellen getoond, en je kan vast al raden welke vorm de meeste daarvan aannemen. Zo zijn het bijna allemaal, van de gigantische EV9 tot de compacte Concept EV3, SUV’s… op één modelletje na. Kia laat namelijk ook een heuse sedan zien op zijn EV-enement, maar dat maakt hem allesbehalve minder relevant.

‘Perform’-rijmodus

Dit is namelijk de Concept EV4, en dat is zo’n beetje Kia’s alternatief op de Polestar 2 of in zekere zin de Peugeot 408. Zo mag het studiemodel wel een trapje hoger op zijn poten staan, maar in de basis houdt hij vast aan het lijnenspel van een soort fastback. Kia spreekt dan weer zelf over een vierdeurs sedan, dus reken erop dat de Concept EV4 geen hoog openende hatchback-achterklep krijgt. Vast staat alleszins dat ook deze conceptcar mag pronken met de Star Map-verlichting en de nieuwe ‘Opposites United’-designtaal van het merk, die afgeronde lijnen combineert met scherpe hoeken… En jawel: het eindresultaat mag wat ons betreft gerust naast zo’n Polestar 2 of wie weet zelfs een Tesla Model 3 gaan staan.

Kia Concept EV4 2023

Net als de overige EV-modellen is de kans namelijk groot dat ook deze EV4 straks een productiemodel krijgt, en wij hopen alvast dat die het gros van zijn interieur gewoon behoudt. Zo vinden we binnenin een minimalistische gezelligheid terug die op het oog alvast aangename materialen van duurzame bronnen weet te halen. Het premiumgevoel komt dan weer van een groot instrumentarium boven het stuur dat in één stuk doorloopt in het infotainmentscherm, terwijl je onderaan de cabine strakke sfeerverlichting vindt. Die past zich aan de rijmodus aan, waarmee Kia alvast verklapt dat de aandrijflijn een ‘Perform’-stand krijgt… Al mogen we nog niet weten wat voor cijfers de EV4 in die stand op tafel gooit. Daarop is het vermoedelijk wachten tot de productieversie onthuld wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws