Hebben! Lego Porsche 911 GT3 RS

lego-porsche-911-gt3-rs-01

Bij Lego hebben ze de laatste tijd een setje autoliefhebbers als productontwikkelaars binnengehaald. Na de VW T1, de MINI Cooper, de Lego Creator Ferrari F40 en ga zo maar verder, is er nu een Porsche 911 GT3 RS met maar liefst 2.704 onderdelen. Maak maar wat plaats op de hobbytafel.

Let wel, deze Porsche komt van de Lego Technic-afdeling. Dat betekent dat de Denen naast oog voor detail ook nog eens zorg droegen voor werkende onderdelen.

levensecht

Wat dacht je bijvoorbeeld van een echt werkende sequentiële versnellingsbak, of de gedetailleerde remklauwen? Lego zorgde ook voor een levensechte oranje kleur - in tegenstelling tot de camouflagepanelen die we eerder zagen - en bouwde ook de velgen waarheidsgetrouw na. Kortom, nadat je je een paar uur hebt geamuseerd om het hele ding in elkaar te zetten, kan je je nog een paar dagen vergapen aan de vele details op de wagen. Het geheel oogt optisch misschien niet helemaal zoals je van een Porsche zou verwachten, maar dat komt dan weer omdat Lego Technic de zaken technischer weergeeft dan de eerder vermelde Lego Creator-sets.

De Lego Technic Porsche 911 GT3 RS ligt vanaf 1 juni in de winkel, de Duitse verkoopprijs is alvast 299,99 euro. Omdat een Porsche niet goedkoop moet zijn, natuurlijk. Naar ons idee zullen de bouwdozen als zoete broodjes over de toonbank vliegen, snel zijn is dus de boodschap.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Carlos 11:10
afbeelding van Carlos

€299,99... Bij het lezen van de titel dacht ik gelijk: " alright! We kunnen weer spelen." Maar dan zo die prijs te zien... Wordt toch 2 keer nadenken. De badmobiel was zelfs nog goedkoper en dat was al een Limited Edition. #zucht

Sven 12:00
afbeelding van Sven

2 stuks kopen, 1 doos dichtlaten en na een paar jaar weer verkopen aan het dubbele van de prijs. in de ideale wereld...

Als je ziet wat die VW Beetle tegenwoordig opbrengt...

Carlos 12:22
afbeelding van Carlos

Ja das waar. Dat zeg ik ook elke keer als ik zo eentje aanschaf :-). Misschien moeten we het met deze echt wel eens overwegen.

John 13:28
afbeelding van John

Zie ik hier een "win-een-lego-gt3-met-autofans" wedstrijd komen? :-D

Carlos 14:13
afbeelding van Carlos

Waar is die 'vind ik leuk' knop :-p

jef 13:59
afbeelding van jef

prachtig verzamelstuk! hoe te bestellen?

Carlos 14:44
afbeelding van Carlos

Net eentje besteld. Ze waren al 'OUT OF STOCK' nog voor ze eigenlijk te bestellen waren. I wonder why...
Blijkbaar hebben ze het ook gelimiteerd tot 1 'huishouden' per aankoop. Of het enkel of naam of adres loopt geen idee. Het idee van U Sven spookt ook nog rond :-p.

Sven 15:24
afbeelding van Sven

uw ouders of broer zullen er ook wel eentje kunnen ontvangen voor u. :)

Carlos 16:03
afbeelding van Carlos

Ja uiteraard :-). Al is de kost wel 329,99€ in de Belgische Lego webshop....

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws