Kan je nog van kopiëren spreken bij Zotye Domy X7

zotye-domy-x7_01

Chinezen die Europese wagens kopiëren, vertel ons iets nieuws. Toch is deze Zotye Domy X7 andere koek, want hij steelt zijn lijnenspel van een Volkswagen SUV die eigenlijk nog in productie moet worden genomen. Een kip-en-het-ei-verhaal dient zich aan.

In de eeuwige strijd naar wereldmacht hebben de Chinezen nog een tandje bij gestoken. Want kopieerden ze vroeger Europese productiewagens, dan maken ze tegenwoordig al modelletjes gebaseerd op auto's die nog niet eens uit zijn. Kijk maar naar deze Domy X7 van Zotye, een SUV die zijn lijnenspel haalt van de Volkswagen Cross Blue Concept. Een concept die in 2013 een kleine crossover van Volkswagen aankondigde (lees: de 'Polo SUV').

Die auto is nog altijd niet in productie genomen door Volkswagen, waardoor de Chinezen eigenlijk de Duitsers voor zijn. Wilt dat dan ook zeggen dat de Duitsers nu de Chinezen kopiëren?

zotye-domy-x7_01
zotye-domy-x7_01
zotye-domy-x7_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Bob Hope 14:07
afbeelding van Bob Hope

Hoe je het went of keert - het blijft een Chinees (lees: wan-produkt). Een produkt(ie) te vergelijken met; snobisme of esthetisch veel erger, 'ordinair stelen'.
Chinese produkten hebben kwalitatief totaal geen hoog aanzien in Europa en misschien wel in de rest van de wereld. Niet voor niets spreekt men heel ironisch over "troep uit China".

Jos D. 08:56
afbeelding van Jos D.

Dat is ook heel lang geleden gezegd van Japanse auto's en nog niet zo lang geleden van Zuid-Koreaanse auto's. En zie waar ze nu staan :-) .

Dom Blontje 22:49
afbeelding van Dom Blontje

Over pakweg 20 jaar zie ik hier vast evenveel Chinese auto's rijden als Jappen en Koreanen tezamen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws