Hyundai Veloster N op Belgische plaat? dat kost je...

hyundai veloster n belgie prijs

Maar wacht, Hyundai commercialiseert de Veloster N toch helemaal niet in Europa? Inderdaad. Maar dan halen we 'm toch lekker via import naar onze lage landen?! Wat dat juist kost, zo'n geïmporteerde Veloster N?

Pijn aan ons hart deed het toen boven water kwam dat Hyundai de tweede generatie van de Veloster niet zal commercialiseren in Europa. En om nog eens lekker na te trappen lanceerde het Zuid-Koreaanse merk laatst nog een N-versie van de eigenzinnige coupé. Die Veloster N is het technisch broertje van de bij ons gekend i30 N. Waardoor we dus niets missen volgens Hyundai in Europa. Maar wat als we nu echt zo'n Veloster N op onze oprit willen?

We gingen alvast te raden bij USA Car Import, een bedrijf dat zich specialiseert in het importeren van auto's uit de VS. Die schatten dat zo'n Veloster N met Performance Pack op Belgische nummerplaat tussen de 45.000 en 47.000 euro zal kosten. Daarbij nemen ze de basisprijs van 29.875 dollar (ofte: 26.175 euro) met daarbovenop een sales tax, vervoerskosten, typegoedkeuring en de nodige passages bij de lokale instellingen om al het papierwerk in orde te krijgen.

hyundai veloster n belgie prijs

Ter info, de i30 N hatchback met Performance Pack kost in België minimaal 35.249 euro. Of zo'n Veloster N 10.000 euro extra waard is?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws