Wacht wat?! Fnac gaat Citroën Ami verkopen

Fnac Citroen Ami

Stap je binnenkort je lokale Fnac binnen, dan kan je naast games, tablets of boeken ook naar huis gaan met een Citroën Ami. Jep, dat las je goed, warenhuisketen Fnac gaat ook de Ami verkopen aan klanten. Zowel fysiek als digitaal. The future is now.

Dat de Citroën Ami een vreemde eend in de bijt is, laat dat duidelijk zijn. Zo spreekt de Franse constructeur niet eens over een auto. Wel over een lichte en non-conformistische 2-persoons vierwieler die toegankelijk is voor iedereen vanaf 16 jaar. Een brommobiel dus. Al dekt die term niet helemaal de lading, want de Ami bromt natuurlijk niet, gezien hij volledig elektrisch is. Samen met warenhuisketen Fnac wil Citroën België nu de Ami onder de aandacht brengen.

Fnac-ami

Fnac-klanten zullen de 100% elektrische AMI kunnen ontdekken in 4 winkels van de keten. Twee in Brussel, één in Luik en één in Gent. In die winkels wordt een soort van Ami-space voorzien waar klanten het voertuig kunnen bezichtigen en kopen. Online bestellen gaat ook. Ongeacht de aankoopmanier levert Citroën de Ami rechtstreeks aan de klant.

Fnac Citroen Ami

Nog even de specificaties van de Ami oprakelen? De Citroën Ami is een 6.990 euro kostende "brommobiel" met een 8 pk sterke elektromotor, een accu van 5.5 kWh een een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Als kwatong zou je kunnen zeggen dat de Citroën Ami een afgesloten Speed Pedelec is waarbij je niet zelf moet trappen. Al mag je hiermee natuurlijk niet op het fietspad. Benieuwd hoe succesvol deze samenwerking op termijn gaat worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 12:28
afbeelding van Dequal

Dat vraagt om een duotest met de Renault Twizy!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws