Elektrische Citroën Ami heeft zijn prijs: 6.990 euro

Citroën Ami elektrisch prijs 2020

Citroën heeft zijn elektrische Ami, een compact elektrisch karretje voor in de stad, in zijn prijscatalogus opgenomen. De 2,41 meter lange brommobiel met stekker krijgt een vanafprijs mee van 6.990 euro.

Het land van de brommobiel kan het natuurlijk niet laten om een elektrische brommobiel op de markt te brengen. Citroën heeft die nobele taak op zich genomen met de Ami, een funky getekende elektrische tweezitter met elektromotor van 8 pk.

Citroën Ami elektrisch prijs 2020

Die haalt zijn voeding uit een lithium-ionbatterij van 5,5 kWh en is volgens Citroën aan een klassiek 220-voltstopcontact in evenveel tijd opgeladen als een smartphone: drie uur. Een wallbox of publiek laadpunt zijn uiteraard eveneens mogelijk. Het totale rijbereik bedraagt volgens de Fransen 75 kilometer.

De topsnelheid van deze tweezitter ligt op 45 kilometer per uur, waardoor je voor de Citroën Ami strikt gezien geen rijbewijs B nodig hebt. In die zin doet hij denken aan de tot 45 km/u begrensde basisversie van die andere elektrische Franse tweezitter van concurrent Renault, de Twizy.

Citroën Ami elektrisch prijs 2020

Maar de Twizy is bij ons alleen nog verkrijgbaar in duurdere uitvoeringen, waardoor je 12.410 euro betaalt voor een tot 45 km/u begrensde Twizy, die weliswaar 100 kilometer ver moet geraken. De Citroën Ami houdt het iets bescheidener, zowel qua rijbereik als qua prijs: 6.990 euro. Dat betaal je voor de basisversie Ami Ami, terwijl de uitvoeringen My Ami Orange, Khaki, Grey en Blue (7.400 euro), My Ami Pop (7.900 euro) en My Ami Vibe (8.360 euro) vooral het verschil maken met decoratieve elementen en opbergaccessoires.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
tomtom 22:41
afbeelding van tomtom

Het valt te merken dat het dezelfde Citroën is die ooit het DS-merk uit de grond heeft gestampt, met dezelfde soort hippe accenten als bijvoorbeeld op de vroegere DS3. Dit bedoel ik op de neutrale manier, niet positief noch negatief.

Jan Damen 16:27
afbeelding van Jan Damen

GEWELDIG,

MAX BERNAERT 23:43
afbeelding van MAX BERNAERT

Een zeer praktisch ontwerp, is geschikt voor de jeugd, voor derde leeftijd en voor alle mensen dit zich moeten verplaatsen in stad. Zou ik durven aankopen na mijn huidige wagen, gezien ik meestal afstanden van 20 km afleg (som heen en terug).

Adriaan 13:28
afbeelding van Adriaan

Maar strikt gezien heb je wel een rijbewijs AM nodig (tenzij geboorte datum voor 14/2/1961) :p

De meyer belinda 14:57
afbeelding van De meyer belinda

Kunnen ze dit niet met 25km per uur maken?

ML 08:30
afbeelding van ML

beste mevrouw De Meyer. Niemand verplicht U om meer als 25 km te rijden met dit leuke wagentje . Als U 25 km doet zal het rijbereik alleen maar vergroten . Veel plezier ermee
Have fun !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws