Autonieuws: Officieel

Elektrische Citroën Ami heeft zijn prijs: 6.990 euro

Citroën heeft zijn elektrische Ami, een compact elektrisch karretje voor in de stad, in zijn prijscatalogus opgenomen. De 2,41 meter lange brommobiel met stekker krijgt een vanafprijs mee van 6.990 euro.

Het land van de brommobiel kan het natuurlijk niet laten om een elektrische brommobiel op de markt te brengen. Citroën heeft die nobele taak op zich genomen met de Ami, een funky getekende elektrische tweezitter met elektromotor van 8 pk.

Image
Citroën Ami elektrisch prijs 2020

Die haalt zijn voeding uit een lithium-ionbatterij van 5,5 kWh en is volgens Citroën aan een klassiek 220-voltstopcontact in evenveel tijd opgeladen als een smartphone: drie uur. Een wallbox of publiek laadpunt zijn uiteraard eveneens mogelijk. Het totale rijbereik bedraagt volgens de Fransen 75 kilometer.

De topsnelheid van deze tweezitter ligt op 45 kilometer per uur, waardoor je voor de Citroën Ami strikt gezien geen rijbewijs B nodig hebt. In die zin doet hij denken aan de tot 45 km/u begrensde basisversie van die andere elektrische Franse tweezitter van concurrent Renault, de Twizy.

Image
Citroën Ami elektrisch prijs 2020

Maar de Twizy is bij ons alleen nog verkrijgbaar in duurdere uitvoeringen, waardoor je 12.410 euro betaalt voor een tot 45 km/u begrensde Twizy, die weliswaar 100 kilometer ver moet geraken. De Citroën Ami houdt het iets bescheidener, zowel qua rijbereik als qua prijs: 6.990 euro. Dat betaal je voor de basisversie Ami Ami, terwijl de uitvoeringen My Ami Orange, Khaki, Grey en Blue (7.400 euro), My Ami Pop (7.900 euro) en My Ami Vibe (8.360 euro) vooral het verschil maken met decoratieve elementen en opbergaccessoires.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen