Officieel: Citroën Ami is elektrische brommobiel zonder rijbewijs (2020)

Citroën Ami 2020

Een jaar geleden pakte Citroën uit met de Ami One Concept, een elektrische brommobiel en de Franse interpretatie van micromobiliteit. Nu bevestigt het merk dat de Ami effectief in productie gaat.

Frankrijk is natuurlijk de uitvinders van de brommobiel, dus hoeft het eigenlijk niet te verrassen dat uitgerekend dat land met een elektrische interpretatie ervan op de proppen komt. Citroëns productieversie van de Ami One is – hoe kan het ook anders? - een compacte tweezitter geworden. 2,41 meter lang en 1,39 meter breed om precies te zijn.

Citroën Ami 2020

De Ami heeft een elektromotor van 8 pk, die zijn energie haalt uit een batterij van 5,5 kWh. Het moet deze Citroën 70 kilometer ver brengen. Opladen aan een klassiek stopcontact duurt volgens de Fransen “even lang als een smartphone opladen”, oftewel drie uur. De topsnelheid is begrensd op 45 km/u.

Citroën Ami 2020

Dat zorgt ervoor dat je voor deze Citroën Ami in principe geen rijbewijs nodig hebt. Citroën mikt dus op jongeren en senioren, en voorziet verschillende manieren om ze ermee te laten rijden. Via een huurformule, via autodeelsystemen, of via de klassieke aankoop. Reken dan op zowat 7.000 euro.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
John 18:08
afbeelding van John

Leuk om te zien, dat mensen met een brommobiel ook lelijke elektrische auto's krijgen, net als bij de gewone auto's. :-D (Het tij is wel aan het leren, gelukkig maar)

wil 20:52
afbeelding van wil

Hij is wel de helft goedkoper dan een diesel brommobiel.

Ruh Ben 11:13
afbeelding van Ruh Ben

Misschien een onnozele vraag, maar toch: met de fiets mag je niet op de weg als er een fietspad voorzien is; mag je dat met dit mooie speelgoedje wel ? Als je je enkel in (groot)stedelijk verplaatst, heb je toch niet meer nodig dan dit. Zie mezelf nog zoiets kopen. Is een brommobiel dat er tenminste niet marginaal uitziet. Zal in Knokke in ieder geval succes hebben.

JL 20:58
afbeelding van JL

Brommobielen zonder rijbewijs, afschaffen/uitfaseren die handel. Gevaren op de weg, en ze stroppen het verkeer op.

Uw reactie