Lego bouwt Lamborghini Sián nu op ware grootte

Lego Lamborghini Sian ware grootte 2021

Eerder bracht Lego al een Technic-bouwdoos van de hybride Lamborghini Sián uit. Nu doet de Deense speelgoedfabrikant de oefening nog eens over op ware grootte: met meer dan 400.000 blokjes.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Lego zich aan een levensechte auto waagde. Eerder zagen we onder meer al een [Bugatti Chiron](https://autofans.be/nieuws/fun/41043-deze-lego-bugatti-chiron-rijdt-echt op ware grootte voorbijrijden, en ontsnapte ook de McLaren Senna niet aan een blokjesmake-over. Nu togen vijftien Lego-specialisten met Technic-blokjes aan de slag om de Lamborghini Sián na te bouwen.

Lego Lamborghini Sian ware grootte 2021

Daarvoor hadden ze meer dan 400.000 blokjes nodig, die uit maar liefst 154 verschillende soorten blokjes bestonden. 20 soorten werden speciaal voor deze Sián ontwikkeld. Niet verwonderlijk dat de Lego-creatievelingen maar liefst 8.660 uren werk in deze Lamborghini hebben gestopt: 5.370 uren in de ontwikkeling en 3.290 uren in het bouwen van het eindresultaat. Corona en tijd teveel: je ziet waartoe het kan leiden.

Lego Lamborghini Sian ware grootte 2021

De Sián is tot in de details nagemaakt: hij is met 4,98 meter even lang als de echte Lamborghini, en heeft werkende koplampen en achterlichten. Alleen het gewicht is minder accuraat: de Lego-versie zet maar liefst 2,2 ton op de weegschaal. Hij kreeg tot slot een UV-kleurcoating om zijn groene kleur lang genoeg vast te houden. Die kleurcoating werd door de kleurafdeling van Lamborghini zelf aangebracht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws