Wistje/datje van de dag: Lego Senna is zwaarder dan Mclaren Senna!

lego-mclaren-senna-2019_01

Het lijkt er op dat Lego-artiest Lubor Zelinka een gat in de markt heeft ontdekt. Want na zijn Bugatti Chiron van Lego die echt kon rijden werkte de man nu samen met Mclaren om de Senna opnieuw vorm te geven met Legoblokjes. Bijna een half miljoen blokjes waren er voor nodig en met een gewicht van 1.700 kg is deze Lego-versie zowat 400 kg zwaarder dan the real deal!

Legoblokjes, je zou denken dat ze vederlicht zijn. Kleef er echter 467.854 samen op een stalen frame en het gewicht stijgt al vlug naar de 1.700 kilogram. Dat zijn maar enkele indrukwekkend cijfers die er rond deze McLaren Senna in Lego-vorm hangen. Nog wat maffe cijfers? 30 bouwers hadden 2.725 uur nodig om deze ultieme Lego-doos in elkaar te steken.

lego mclaren senna 2019

Daarvoor krijg je wat in ruil, want hoewel dus bijna een half miljoen Legoblokjes op de carrosserie komen de velgen, het stuur en de chauffeursstoel recht van de originele Senna. Er is zelfs plaats gemaakt voor de echte startknop. Druk je die in, dan zal deze Lego-creatie het V8 kabaal van de Senna nabootsen.

lego mclaren senna 2019

De creatie zal deze zomer op tour gaan en onder meer halt houden op het Goodwood Festival of Speed. Rijden, zoals de Bugatti Chiron van Lego, doet deze Senna niet. Waardoor het dus bij kijken en aanraken zal blijven. Zinnens om een stukje te stelen? Pech. Want alle blokjes zijn vastgelijmd voor extra sterkte. Gelijmde Lego... het doet bijna pijn om zeggen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws