Dacia lacht met zetelverwarmingabonnement, geeft gratis warmwaterkruiken weg

Dacia steekt de draak met constructeurs die zetelverwarming als abonnement aanbieden door iedereen een gratis warmwaterkruik mee te geven, om duidelijk te maken dat je bij Dacia niet hoeft te betalen voor zaken die je al hebt. Eén probleem: je moet er wel het Kanaal voor oversteken.

Bij steeds meer constructeurs, de Duitse premiummerken voorop, kan je tegenwoordig opties achteraf activeren. Dat kan tijdelijk, bijvoorbeeld voor een maandelijks bedrag, of voor de volle pot voor de rest van de levensduur van de auto. Dat kan gaan over extra functies voor het infotainmentsysteem, een parkeerhulp of zelfs zetelverwarming. Alleen zitten al die zaken dus al ingebouwd in de wagen, en gaat je geld dus enkel naar een server die de functie activeert op je chassisnummer. Dacia is hier niet mee akkoord en steekt de draak met deze praktijken via een ludieke actie.

Opwarmen voor vertrek

Meer bepaald gaat het over Dacia UK, dat duidelijk maakt dat het budgetmerk de functies van zijn voertuigen niet achter een abonnement wil steken met de Heated Seat Saviours. Het zijn simpelweg warmwaterkruiken die het merk gratis weggeeft aan alle bestuurders die geen geld willen uitgeven aan een warme poep. Dacia raadt aan de warmwaterkruik op te vullen volgens de instructies en hem voor vertrek op de zetel te leggen, et voilà: zetelverwarming.

Dacia geeft daarbij nog even fijntjes mee dat auto's die de hardware hebben voor zetelverwarming, die functie ook steeds geactiveerd zullen hebben. De topniveaus van de Sandero Stepway, Duster en Jogger zijn dan ook standaard uitgerust met stoelverwarming. Heb je zelf geen zetelverwarming in je premium Duitser - zoals ondergetekende - kan je op 1 of 2 februari bij de Dacia-dealer terecht in... Londen, Manchester of Swansea voor een warmwaterkruik. Het is een eindje rijden, maar hoeveel kost zetelverwarming ook alweer bij BMW, Audi of Mercedes?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 09:31
afbeelding van andre123

toen destijds renault als eerste(en enige?)met batterijhuur afkwam voor zijn ev,waren de reactie's vooral negatief.....
maar een zetelverwarming abb(waar halen ze het) stoort blijkbaar veel minder...
hillarische actie van dacia....
wanneer in be?

Uw reactie