Nieuwe Renault 5 nu al te bestellen… voor kinderen

Renault 5 E-Tech trapauto 2023

Renault krijgt straks een nieuwe EV en dat wordt er eentje van de betaalbare soort. Zo weten we al dat de aankomende 5 minder dan 25.000 euro zal kosten, en ook zijn design heeft maar weinig geheimen meer. Om ermee te gaan rijden moet je echter nog even wachten… Tenzij je toevallig minder dan 30 kilogram weegt.

De meeste merken zijn best geheimzinnig over hun aankomende modellen, maar niet Renault. Kijk maar naar de aankomende 5, want die kregen we bijna drie jaar geleden al eens in conceptvorm te zien. Tussendoor leerden we ook al het één en ander over zijn elektrische aandrijflijn en toonde Renault de hatchback licht gecamoufleerd in actie, en dat terwijl de nieuwe EV pas volgend jaar onthuld zal worden… Maar nu gaan ze nog een stapje verder.

Een nieuwe 5 voor elk budget

Renault heeft namelijk een nieuw speeltje in zijn online shop geplaatst, en dat pronkt met een wel heel interessant design. De trapauto baseert zich namelijk op de 5 E-Tech Prototype, de conceptcar waar het aankomende productiemodel — Renaults woorden — sterk op gaat lijken. Daarmee kunnen zij die niet willen wachten tot volgend jaar dus al een beetje nieuwe Renault 5 in huis halen, al is deze kleine versie niet helemaal elektrisch. Hij wordt natuurlijk aangedreven door spierkracht maar de verlichting en het claxon halen wel echt hun stroom uit een batterijtje. De Renault 5 E-Tech-trapauto is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en tot een gewicht van 30 kilogram, en je moet er 295 euro voor over hebben.

Renault 5 E-Tech trapauto 2023

Geef je liever wat minder uit voor een eerste stukje Renault 5, dan plaatsen de Fransen ook een paar andere speeltjes in hun shop voor de feestdagen. Zo koop je een miniatuurtje van het prototype in 1/18-schaal voor 85 euro of race je met een 1/43-exemplaar op een elektrisch circuit voor 115 euro. Mag het toch wat meer kosten? Dan kan je ook 400 euro neertellen voor een nieuwe Renault 5 uit hars in schaal 1/12… Of je wacht gewoon tot februari 2024, wanneer Renault het doek trekt van de échte elektrische hatchback.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws