Officieel: Mercedes SLS AMG Black Series

SLS AMG Black Series

Mercedes & AMG hebben hun belofte gehouden: waar we gisteren nog de teaser te zien kregen stellen ze nu heel de wagen voor. De meest hardcore productie SLS tot nu toe heeft 49 pk meer dan de standaard SLS AMG GT en weegt 70 kg minder.

De wagen heeft een hele resem aan mechanische en aerodynamische aanpassingen overgenomen van de SLS AMG GT3. Deze hardcore SLS, de vijfde in zijn lijn van Black Series modellen, heeft zoals de traditie voorschrijft ook een hoop optische aanpassingen die hem moeten doen onderscheiden van de gewone SLS'n.

Dankzij extreem gebruik van carbon hebben ze het gewicht van de wagen met 70kg kunnen terugdringen naar 1550 kg. Ook de 6,2l V8 - die zelfs in standaard trim al imposant is - hebben ze onder handen genomen. Deze brengt nu 59pk meer voort dan de originele SLS AMG (41pk meer dan de recentelijk voorgestelde SLS AMG GT). De SLS AMG Black Series kan nu ook doorgaan tot 8000 t.p.m, de gewone moet ophouden bij 7200.

De ophanging is straffer, de bak schakelt vlugger en het koppel is prominenter aanwezig. De ESP en race-start systemen zijn ook aangepast ten opzichte van de gewone SLS. Aan de voorkant staan nieuwe 19" velgen, aan de achterkant meten ze zelfs 20 inch op. Dit monster tot stilstand brengen moet geen probleem zijn voor de nieuwe carbon-keramische remmen.

Met al deze aanpassingen staat er na 3,6 seconden al 100km/h op de teller. De topsnelheid bedraagt 315 km/u, 5 km/u trager dan de SLS AMG GT maar dat is te wijten aan de sterk verbeterde downforce.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:52
afbeelding van Techno Patat

Toen ik die voorkant zag was ik direct fan! Heel dik, net wat lager/breder en knap gedaan ook! Toen kwam de zijkant en had ik al iets van: mjah, is nog knap! Maar die achterkant? Djeezes het leek mij eerder een mansory bumper van de SLR dan een OEM-bumper van AMG! Zo schuins langs achter kan het er nog mee door, maar als je de foto's van er recht achter bekijkt is het over the top imo!

Wel indrukwekkende spec's! En ik ben heel, heel benieuwd naar het geluid door een titanium uitlaat aan 8.000 rpm! Het is nu al super, laat staan met nog een hoop toeren extra :)!

Wim 10:51
afbeelding van Wim

idd, het uitlaatgeluid, daarvoor alleen al kan deze er mee door :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws