Audi heeft "Q" alleenrecht

Audi VS Qoros

Audi heeft het alleenrecht op de letter "Q" losgepeuterd via een rechtbank in Hamburg. De autobouwer doet dit nadat het Chinese merk Qoros volgende maand drie modellen wil voorstellen op het Autosalon van Genève met een Q in de modelnaam.

Audi sleepte het nieuwe Chinees merk Qoros voor de rechtbank in Hamburg uit vrees voor het misbruiken van de letter "Q". Audi is van mening dat de letter een wettelijk beschermd element is van het gamma. Volgens het Duitse merk zou het een impact hebben op hun gamma terreinwagens als andere merken de letter "Q" zouden gebruiken.

Half januari was er al een uitspraak in de rechtszaak. De rechtbank gaf Audi gelijk waardoor Qoros normaliter geen gebruik meer mag maken van de letter "Q" bij de modelbenamingen. Qoros was van plan om drie modellen mee te nemen naar Genève met de "GQ3" benaming. Of deze nog aanwezig zullen zijn onder die naam en of Qoros de uitspraak aanvecht is niet geweten.

Volgens Duitse krant Die Welt kadert de rechtszaak in een poging om de Chinese concurrentie af te remmen. Zo had Qoros al eerder aangekondigd alle opties 15% goedkoper aan te bieden dan de concurrentie.

De uitspraak en reden van de rechtszaak is opvallend. Andere constructeurs gebruiken ook de letter "Q" in hun modellenbenaming. Zo is er de Toyota iQ en Infiniti kondigde vorig jaar nog aan om al hun modellen de "Q" benaming te geven. We zijn benieuwd wat de gevolgen gaan zijn van deze uitspraak...

Slimme zet van Audi? Of gewoon pesterijen om aan de macht te blijven (waar Duitsland zich meer dan eens aan heeft bezondigd)?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Sven 22:34
afbeelding van Sven

iq vind dat ze dan de lijn moeten doortreqqen en ook bij andere merqen een probleem maqen. Ze zijn zeer seleqtief in wie ze aanqlagen.

Yvesw 22:35
afbeelding van Yvesw

Qlopt helemaal Sven. Dit doet hun imago geen goed denq iq. Een nogal qnullige reaqtie op een aanqomende automacht...

Dequal 23:44
afbeelding van Dequal

M'n felicitaties voor de originele thumbnail :p moest stiekem beetje giechelen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws