Nissan Note laat zijn nieuw gezicht zien

Nissan NOTE 2013

Nissan teasede vorige week vrijdag nog uitvoerig op Facebook. Hoewel velen een totaal nieuw model verwachtten voor een jong publiek blijkt het om de nieuwe Note te gaan. Het woord "nieuw" is trouwens relatief, want andere continenten hebben al lang kennis mogen maken met de nieuwe oudemensenvervoerder.

Nissan neemt de nieuwe Note mee naar het autosalon van Genève voor zijn Europese première. Dat werd trouwens tijd, want de vorige generatie viel uit toon vergeleken met de andere modellen die Nissan aanbiedt.

Het is nog altijd geen eyecatcher in het B-segment, al heeft de visuele update hem op het eerste zicht wel goed gedaan. Nissan deelt trots mee dat er flink aan de auto is geschaafd in het ontwikkelingscentra om de wagen te laten voldoen aan de eisen van de Europese klant.

Zo kan je optioneel beschikken over het "Safety Shield" pakket. Dit pakket, volgestouwd met gadgets, zorgt er voor dat een botsing wordt vermeden (of zo veilig mogelijk gebeurd). In het pakket zit onder andere Around View Monitor, Blind Spot Warning, Lane Departure Warning en Moving Object Detection.

Motorisch kan je kiezen uit twee benzinemotoren. Er is een 1.2 benzinemotor met 80 pk en 110 Nm (CO2 van 109 g/km) en een 1.2 DIG-S (waarbij de "S" staat voor supercharger) met 98 pk en 142 Nm (CO2 van 99 g/km). Voor de dieselaars is er een 1.5 dCi met 90 pk (CO2 van 95 g/km).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws