Jeep stelt nieuwe Cherokee voor

2014 Jeep Cherokee

De gelekte fabrieksafbeeldingen vonden we niet heet genoeg om te publiceren, we kunnen jullie nu wel officiële beelden meegeven.

Voor wie de draad wat kwijgeraakt is in de benaming van de Jeep-modellen: de Cherokee is de opvolger van de Liberty die in Europa als Cherokee door het leven ging. De benaming Cherokee wordt al sinds 1974 gebruikt.

Van de nieuwste generatie kan je op zijn minst zeggen dat hij opvalt. Weg zijn de stoere lijnen en rechte oppervlakken. In de plaats komt een design dat wat te lang naast dat van de Nissan Juke in de koelkast gelegen heeft. Het is wat gissen waar de koplampen net zitten. Voorlopig blijft het bij wat beelden van de voorzijde, we hopen alvast dat de achterzijde iets minder uitgesproken voor de dag komt. Officiële info over de motoren is er nog niet, al zou een 3.2 V6 in Amerika onder de kap komen te liggen. De Cherokee deelt zijn basis met de Dodge Dart - die zijn oorsprong vindt in de Alfa Romeo Giulietta.

2014 Jeep Cherokee

De nieuwe Cherokee maakt zijn debuut op de New York Auto Show eind maart.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 10:47
afbeelding van Dequal

Blijft toch een speciale bek hoor. Niet direct een fan..

Kevin300 08:16
afbeelding van Kevin300

Ik weet het eigenlijk niet goed. Denk dat ik hem eerst eens int echt moet zien. Op de ene foto lijkt het me een knappe wagen, op de andere dan weer minder.

chuwie 13:18
afbeelding van chuwie

niet veel woorden aan vuil maken..ik vind hem lelijk

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws