Voor de grote gezinnen: Grand Santa Fe

Hyundai Grand Santa Fe

De nieuwe Santa Fe viel bij ons op de redactie in goede aard. Zeker de minimale groei kon bij ons op goedkeuring oogsten. Echter, voor sommigen is een SUV de uitgesproken wagen om zeven mensen te vervoeren. Daarom komt Hyundai met de Grand Santa Fe.

De Grand Santa Fe werd eerder al voorgesteld in Amerika, de natuurlijk habitat van de Santa Fe in het algemeen. Daar noemt hij trouwens ook gewoon "Santa Fe". Want de Amerikanen denken er nog niet eens aan om met een kleinere Santa Fe rond te rijden. Wij krijgen de Europese première in Genève.

De grotere variant van Hyundai's SUV groeit zo maar eventjes 225 mm, waarvan 100 mm naar de wielbasis gaat. Hierdoor krijg je dus een goede 10cm meer beenruimte te verdelen over voor- en achterbank. Tevens wordt hij ook 10 mm hoger en 5 mm breder.

Hyundai Grand Santa Fe

Al deze aanpassingen zorgen er voor dat de Grand Santa Fe zeven mensen kan huisvesten en ook over 607 liter bagageruimte beschikt. Al zal het één wel het andere uitsluiten.

Motorisch vinden we enkel de 2.2 CRDI diesel die we ook al testten in de gewone Santa Fe. Deze laat zijn kracht (197 pk/ 436 Nm/ 192 g/km) via een zestraps automaat op de vier wielen los. Of er ook een handbak al dan een voorwielaandrijver komt is nog niet geweten. In het kortere broertje verstookten we 8l/100 km met deze dieselmotor.

Hyundai Grand Santa Fe

Uiterlijk krijgt de Grand Santa Fe een specifieke voorbumper met andere grille en mistlichten (lees: Amerikaanser). Zijdelings zien we dat de knik van de zijruiten achteraan verdwijnt zodat passagiers op de 3de zitrij ook nog naar buiten kunnen kijken. De achterlichten zijn ook anders vorm gegeven (lees nogmaals: Amerikaanser).

Prijzen zijn nog niet bekend, al zullen die op het autosalon van Genève wel bekend worden gemaakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws