Aston Martin bouwt eenmalig Rapide Shooting Brake

Aston Martin Rapide Jet 2+2 Shooting Brake by Bertone

Voor het salon van Genève zorgt Aston Martin voor iets speciaals. Het Britse merk viert dit jaar haar eeuwfeest en dat wordt in de verf gezet door een speciale one-off. Tegelijk is het ook een knipoog naar de eerste samenwerking met Bertone, 60 jaar geleden.

Het gaat om de Jet 2+2, een shooting brake op basis van de Rapide. Dat het bij een één exemplaar blijft is zeker, want de wagen is al verkocht aan een anonieme verzamelaar, daarbij werd overeengekomen dat de wagen niet in productie zal gaan. Bertone stond in voor het ontwerp en wilde het gevoel van snelheid benadrukken. Het is daardoor dat de extensie schuin afloopt en mooi aansluit op de wielkassen. LED-verlichting siert de aangepaste achterzijde. Binnenin zien we aluminium en hout in de afwerking en de anonieme verzamelaar mag zich vleien in two-tone leder. In 1994 bouwde Aston Martin voor het laatst een shooting brake, dat was op basis van een Virage.

Aston Martin Rapide Jet 2+2 Shooting Brake by Bertone

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 13:05
afbeelding van Quin

Zonde dat die one-offs steeds ergens gestockeerd worden om nooit meer buiten te komen. Het is een vrijwel onbetaalbare wagen waarschijnlijk, maar het blijft op zich een wagen, dus rijd er eens mee :).

Wel een beauty!

Yvesw 15:03
afbeelding van Yvesw

Heerlijke machine, met misschien een rare bult achteraan in zijaanzicht. Maar hey, I like big butts and I...

Carlos 19:05
afbeelding van Carlos

Check!! lekker beestje.
Al heb ik de indruk dat hij nogal laag is...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws