Maserati Ghibli krijgt dieselmotor

2013 Maserati Ghibli

Naast een 330 pk sterke variant van de Quattroporte heeft Maserati ook een splinternieuwe Ghibli bij. En om de lancering ineens goed te doen bieden ze een fonkelnieuwe diesel en vierwielaandrijving aan.

Ze noemen het zelf de allereerste sportieve luxe middenkassesedan in de geschiedenis van Maserati. Motorisch is er keuze uit twee turbogeblazen V6 benzinemotoren en een nieuwe diesel. Die diesel werd ontwikkeld door Maserati zelf, onder goedkeurend oog van Paolo Martinelli, vroeger chief engineer bij Ferrari. De diesel verbruikt volgens Maserati minder dan 6l /100 km in de NEDC-cyclus.

2013 Maserati Ghibli

Het design neemt de Ghibli over van zijn broers - al heeft Maserati het over zusjes. De grille is geïnspireerd op die van de GranTurismo en de achterlichten kan je linken aan de Quattroporte. Toch oogt hij dankzij zijn gedrongen - dynamische - lijn sportiever dan die Quattroporte.

2013 Maserati Ghibli

Onder de kap dus keuze tussen twee V6'en, waarvan de krachtigste als Ghibli S wordt betiteld. Die krijgt 410 pk en 550 Nm mee. Ook de Ghibli S Q4 met vierwielaandrijving. De Ghibli S bereikt de 0-100 in slechts 5 seconden, de S Q4 doet het 0,2 seconden sneller. Daaronder vinden we een Ghibli met 330 pk en nog steeds 500 Nm. Die sprint in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u.

2013 Maserati Ghibli

De diesel is ook een 3.0 V6. Deze ontwikkelt 275 pk en 600 Nm, waarbij de 0-100 km/u in 6,3 seconden wordt gehaald. Het verbruik is volgens Maserati erg laag, met 6l /100 km. Ter vergelijking: een Ghibli 3.0 V6T benzine verbruikt in theorie 9,6 l/100 km.

2013 Maserati Ghibli

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 09:25
afbeelding van Techno Patat

Cijfers die allemaal goed klinken! Nu is m'n vraag, als de auto minder benzine verstookt, gaat hij zelf dan nog zo goed klinken?

Want bij de quattroport en Grantourismo hoor je gewoon dat het schitterende geluid de overtollige naft is :p!

Sven 09:57
afbeelding van Sven

Daarover zegt het persbericht het volgende:

"Elke Maserati is op het eerste oog al herkenbaar aan zijn motorgeluid en bij de Ghibli Diesel is dat niet anders dan bij zijn benzinezusjes, dankzij het nieuwe Maserati Active Sound systeem. Twee sound actuatoren, die vlakbij de uitlaatpijpen zijn aangebracht, accentueren de meest speciale tonen die de motor verlaten en moduleren ze precies passend bij de wijze waarop de auto bereden wordt. Wanneer de bestuurder de Sportknop indrukt op de centrale console, wordt het geluid nog meer resonant en nog inspirerender. "

Techno Patat 13:09
afbeelding van Techno Patat

Klinkt goed (hebj'em? :D!)! Maareuh, een diesel mer sound actuatoren? Ik mag hopen dat dat geen box'kes zijn?

Ik vermoed eerder iets à la Huayra, met luchtkamers die de woelige turbolucht wat meer doen klinken! Nuja, met de QP zit het qua sound allesinds al goed, looking good voor deze dus!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws