Officieel: Skoda Rapid Spaceback

Skoda Rapid Spaceback

Een stationwagenvariant van een sedan met minder kofferruimte dan die sedan. Welkom in de 21ste eeuw.

Zeggen dat de Spaceback gewoonweg de stationwagenvariant is van de Rapid zou fout zijn. De Spaceback ziet er stukken dynamischer uit dan de sedan en oogt meer als een hatchback dan daadwerkelijk een stationwagen.

De Spaceback is 18 centimeter korter dan de reguliere Rapid al blijft de binnenruimte dezelfde. Vooral de koffer is de dupe van deze kortere afmeting. Hoewel je in de Rapid Sedan nog een knappe 550 liter kwijt kan moet je het met 414 liter bergruimte doen in de Rapid Spaceback.

Skoda Rapid Spaceback

Dynamische Skoda

Skoda doet het de laatste jaren natuurlijk goed op vlak van design, maar met deze Skoda Rapid Spaceback lijkt het toch of ze hebben alle registers open getrokken. Een knappe voorbumper met een lijntje rond de mistlichten, een dynamische lijn in zijprofiel met het spoilertje en een afgerond achterste met de nieuwe nummerplaathouder van Skoda (Origami-achtige vouw links en rechts van de nummerplaat).

Ga je to the next level met je Skoda en neem je het optioneel panoramadak - dat trouwens doorloopt tot in de kofferklep - en de velgen van op de persplaatjes, dan hoef je je niet te schamen in je Skoda.

Skoda Rapid Spaceback

Motorische tegenvaller

Dat er geen vRS-versie komt is een doodzonde. Zeker nu dat Skoda een leuke stationwagenvariant neerzet voor jonge mensen. Sterkste motor blijft zoals vanouds de 1.4 TFSI die in combinatie met een DSG nog iets of wat vooruit gaat. Kijken we naar de andere kant van het spectrum, dan komt er een nieuwe motor voor de Rapid Spaceback. Een 1.6 TDI Greenline met 90 pk (en 99 gram CO2/km).

Tijdens de IAA van Frankfurt wordt de Spaceback voorgesteld aan het publiek. In oktober zal hij bij de dealer staan.

Skoda Rapid Spaceback

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws