Hyundai plakt "N" op hun sportiefste modellen.

Hyundai-N-brand

De sportiefste varianten van Hyundai zullen binnenkort door het leven gaan als de N-reeks. Hiermee willen ze het merk een sportiever imago geven.

Mercedes heeft al sinds jaar en dag AMG, Renault heeft de R.S.-modellen en zelfs Kia heeft een GT. Vanaf vandaag kunnen we daar dus de N-modellen van Hyundai aan toe voegen.

Met de N van marketing

De naam - wij houden het op een letter - is een referentie naar het technical centre van Hyundai nabij Namyang in Korea. Dus nee, de "N" komt niet van de Nürburgring (alhoewel het merk daar een gigantisch testcentrum heeft). Wel opvallend is dat het hoofdkantoor van de N-afdeling in Alzenau, nabij Frankfurt, zal liggen. Een hommage aan een kantoor van Hyundai maar dan wel 8.500 km verder de wagens bouwen. Och ja, het ligt alleszins in de buurt van de Nürburgring.

Emotionele band

De meest logische reden waarom de N-afdeling in Alzenau huist is omdat de huidige WRC-afdeling daar ook al zit. Met de N-reeks wil Hyundai een meer emotionele band kweken met hun klanten. Momenteel is er nog niet veel informatie omtrent welke modellen we mogen verwachten. Volgend jaar zou meer informatie boven water komen.

Kijken jullie uit naar een Ni20? Of naar een Nix35?

(De afbeelding is van een Bisimoto Elentra GT, geen NElantra dus)

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws