Officieel: Volvo Concept XC Coupé

volvo-concept-xc-coupe-detroit-2014

Ook bij Volvo hebben ze een nieuwigheid die ze het grote publiek willen laten zien op de Detroit Motor Show. De Concept XC Coupé is een visie op een SUV, verwant met de Concept Coupé die ze op de IAA lieten zien.

Volvo kiest met de Concept XC Coupé voor een shooting brake vorm. Die moet de basisvormen voor een volgende XC90 prijsgeven. Die zijn niet heel moeilijk te ontdekken, aangezien je met wat fantasie er wel twee extra deuren bij verzint. Als doelgroep viseert Volvo "hose who love gravity sports freely seek new thrills and challenges", mensen die van extreme sporten en uitdagingen houden dus. Daarvoor gingen ze ten rade bij het Zweedse POC, dat beschermingsmateriaal voor extreme sporters ontwikkelt.

volvo-concept-xc-coupe-detroit-2014

lichtgewicht suv

Volvo bouwde de Concept XC Coupé met behulp van de Scalabale Product Architecture, het aanpasbare platform in Volvo-termen zeg maar. Ook de Concept Coupé werd daarop gebouwd en ook de derde concept car, voorzien voor Genève, zal daarop worden gestoeld. Verder maakte men gebruik van het lichte Baron-staal, waardoor het gewicht van de wagen beperkt blijft. Exacte gegevens over gewicht of prestaties geeft Volvo voorlopig niet mee.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BePa 11:46
afbeelding van BePa

Ze hebben daar bij Volvo tegenwoordig een stelletje knappe designers in huis !

BART PJ 19:50
afbeelding van BART PJ

Alvast m'n beste, sportieve wensen voor 'n 2014 vol van vierwielig schoon…
maar heeft er iemand enig idee of die concept XC coupé (3D) daadwerkelijke in productie komt (zo ja wanneer) want die C30 lijnen blijven me mateloos bekoren...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws