Beter dan gedacht: Volvo Concept Coupé

Volvo-Concept-Coupé-2013

Er werd enorm veel gespeculeerd op het internet over Volvo's nieuwste. Wij hielden ons er grotendeels buiten maar hadden ook ons geld ingezet op een nieuw vlaggenschip voor het merk. Verrassing is dan ook groot dat ze geen conceptsedan loslaten op het autosalon van Frankfurt, maar wel een coupé.

De Concept Coupé moet Volvo's toekomstige designrichting tonen. Ontwerper Thomas Ingenlath - de nieuwe designchef van Volvo - heeft geprobeerd om een moderne Volvo Coupé neer te zetten met een ode aan de P1800.

21ste eeuw met een oud sausje

Dat de nieuwe Concept Coupé duidelijk lijnen leent van de P1800 is geen leugen. Zo merken we de glooiende lijn op onder de deurklink die doorloopt naar het voorwiel en de lichte vinvorming achteraan op de koffer. Verder zien we een gigantische koffer en heerlijk lange motorkap.

Volvo-Concept-Coupé-2013

Nieuwe designelementen

Laten we de linken naar vroeger links liggen, dan zien we op de Concept Coupé het nieuwe gezicht van Volvo. Zo zal de sterk vooruitstekende grille en T-vormige LED-verlichting hun weg vinden naar de volgende generatie Volvo's. Verder merken wij onder de grille een bumper die vormelijk veel weg heeft van de Mercedes A-klasse, maar goed, wie zijn wij.

Volvo-Concept-Coupé-2013

Geen V6 of V8

Volvo zet zich volledig in op viercilinders, dus het zou ongepast zijn om een dikke Yamaha V8 te lepelen in de Concept Coupé. Onder de glooiende kap zit dan ook een 2.0 viercilinder met turbo en compressor. Die wordt - zoals het een echte concept beaamt - bijgestaan door een elektromotor op de achteras. In totaal levert deze combinatie 400 pk en 600 Nm koppel.

Volvo-Concept-Coupé-2013

Terug een coupé in het gamma?

Het is zo'n zeven jaar geleden sinds Volvo een echte coupé in het gamma had, de C70. Die werd in zijn tweede generatie enkel beschikbaar als cabrio met hardtop. Hopelijk zien we eindelijk terug een knap gelijnde coupé bij de Volvo dealer.

Volvo-Concept-Coupé-2013

De Concept Coupé zal worden voorgesteld op het autosalon van Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
James 13:46
afbeelding van James

Dat ziet er heel goed uit. ;-) Dankzij Yves weer wat nieuws leren kennen. De P1800, wat een mooie auto.

Carlos 19:11
afbeelding van Carlos

Vindt het beetje trekken hebben van een Camaro. Best mooie wagen!

Dequal 23:09
afbeelding van Dequal

Oelala! Knappe looks inderdaad :)

Wim 09:40
afbeelding van Wim

zeer knap!

Mesoerrie 22:26
afbeelding van Mesoerrie

Dat ze de tekeningen maar rechtstreeks in de computers van de robotten steken. Ziet er heel goed uit!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws