Officieel: Renault Twingo

 renault-twingo

Renault haalt officieel het doek van de nieuwe Twingo, nadat het eerst wat speelde met concept cars die ons doen verlangen naar een Twingo RS. De nieuwe Twingo is guitig en vooral: hij pakt alles anders aan.

Want hoe ver moet je al gaan nadenken vooraleer je op het vorige Renault-model met achterwielaandrijving komt? Waar BMW naar voorwielaandrijving overstapt, gaat renault naar achterwielaandrijving. Dat is natuurlijk vanwege de samenwerking met smart, waarbij de architectuur van de smart die van de Twingo heeft bepaald.

En hoe ver moet je al gaan zoeken vooraleer je een kleine wagen vindt met de motor achterin? De Kever en de Fiat 500 - de originele, niet het hippe ding van tegenwoordig - zijn populaire voorbeelden, maar verder zijn het vooral supercars die de motor achterin krijgen. Nu heeft ook de Twingo de motor achterin, alweer vanwege de samenwerking met smart.

renault-twingo

Nog een smart-overname zijn de vijf deuren. Voor het eerst in de twintigjarige geschiedenis van de Twingo is hij standaard uitgerust met vijf deuren, net als de smart ForFour waarmee hij de basis deelt.

knipogen naar het verleden

De architectuur mag hij dan wel van smart overnemen, de inspiratie van de lijnen komt uit de eigen geschiedenis. De plaatsing van de achterlichten doet denken aan de R5'jes uit de jaren '70 en '80, de mistlichten vooraan hebben iets met het vorige model, terwijl de snoet zelf past in het huidige gamma met het grote logo. De achterlichten plakken als het ware vast aan de kofferklep, dus wanneer die opengaat, gaan de achterlichten Audi Q7-gewijs mee.

renault-twingo

Technische specificaties en interieurbeelden heeft Renault nog achter slot en grendel zitten, al zullen deze worden vrijgegeven bij de voorstelling op het salon van Genève.

renault-twingo

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 09:41
afbeelding van Wim

tof ding!

Le_Corse 10:00
afbeelding van Le_Corse

op't 1ste zicht leek dat op een fiat 500 ... maar na de foto's gezien te hebben ziet er ok uit

Waxweazel 10:56
afbeelding van Waxweazel

Had het dak ietsje langer geweest zodat de achterkant iets meer recht was, dan vond ik het een betere knipoog/vergelijking met de echte R5 achterkant.

Kevin 12:19
afbeelding van Kevin

Ziet er inderdaad heel leuk uit.

Mesoerrie 19:00
afbeelding van Mesoerrie

tof karretje

Pieter A. 15:07
afbeelding van Pieter A.

Knap. Mooie evolutie.

Slijkhuis 10:51
afbeelding van Slijkhuis

Super auto om te zien gegarandeerd succes ,wel benieuwd of die ook automaat geleverd wordt

Jaap Kokmeijer 15:20
afbeelding van Jaap Kokmeijer

Een auto die iets heeft,een nostalgie in een modern jasje en rijdt goed
Ik heb nu voor de tweede keer getankt,wel Duitse benzine en dit was 1 op 25 op cruiscontrol 104 km snelheid

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws