Officieel: Mini Paceman Adventure Concept

Mini-Paceman-Adventure-Concept

Een paar dagen geleden moesten we het nog met wat wazige beelden doen, vandaag stelt Mini hun Pickup in alle glorie voor. Hij draagt de Paceman Adventure Concept-badge en zal nooit het productiestadia zien.

Zonde, want we gaven eerder al aan dat we wel iets voelden voor deze offroad-capabele Mini. Moederhuis BMW noemt het een 'creatieve collaboratie tussen jonge stagiairs en hun mentoren in de München en Dingolfing BMW-fabrieken'. De avontuurlijke Paceman herken je aan het Jungle Green Metallic kleurtje, stevig setje banden, dakdrager met extra band en lichten en - uiteraard - aan de pickup-achterkant.

Mini-Paceman-Adventure-Concept

Pickman

Mini blijft vaag over details maar weet wel te vertellen dat de Pickman (zoals wij hem gedoopt hebben) op een aangepast, verhoogt chassis staat en dat de afloophoeken aan voor- en achterbumper een stuk groter zijn. Verder zorgt de snorkel ervoor dat de Mini ook in het water zijn mannetje kan staan, al konden ze dat nu ook al. Als basismodel diende een Cooper S met 184 pk en de ALL4-vierwielaandrijving. Daaraan heeft het Britse merk niets veranderd.

Mini-Paceman-Adventure-Concept

Mini geeft tevens te kennen dat het hier echt wel om een one-off gaat en dat er geen productieplannen zijn. Want zoals we allemaal weten maken ze bij Mini niet graag aparte modellen... Maak hem gewoon jongens.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws