Audi S1 koop je voor net geen 30.000 euro

 audi-s1-config-vanaf-29950-euro

Voor iets minder dan 30.000 euro heb je een Audi S1 met 231 pk op de oprit staan. 29.950 euro betaal je ervoor. Dat is wat meer dan bij de concurrentie van dat formaat, al speelt de S1 toch een klasse hoger.

Want wil je meer dan 200 pk onder de kap van je hot hatch dan moet je ofwel langs je lokale tuningboer passeren ofwel een categorie hoger gaan shoppen. Audi hanteert dan ook de 2.0 TFSI die we bij de zustermerken in de C-segmenters Golf GTI en Octavia RS terugvinden. De S1 wordt standaard ook uitgerust met Quattro vierwielaandrijving, terwijl je enkel manueel kan schakelen. Ohja, de S1 is er ook als Sportback, voor 30.700 euro.

 audi-s1-config-vanaf-29950-euro

extraatjes bij de vleet

Maar Audi zou Audi niet zijn als je de wagen niet zou kunnen uitrusten naar eigen wensen. Het begint al bij de kleuren, de Vegasgele kleur vanop de persfoto's is een optie van 1.470 euro, al kan je ook voor pareleffect Misanorood, Daytonagrijs of Sepangblauw (659 euro) kiezen . De metaalkleuren waaronder Scubablauw, zilver, wit of zwart krijg je voor hetzelfde bedrag. Een contrasterende dakboog kost je 417 euro. Verder koop je voor 121 euro de aluminium ventilatieopeningen, al dan niet met rode accenten. Op die manier gooi je de prijs wat omhoog, al blijft het eigenlijk nog wel binnen de perken voor dit pk-monster.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Stealth 20:55
afbeelding van Stealth

En wordt hij nog in België gemaakt, of al in Spanje?

Yvesw 00:42
afbeelding van Yvesw

Made in Belgium ;-)

Pol 16:07
afbeelding van Pol

Veeeels te duur voor een rugzakmodel....maar ja het is een embleempje van de olympische spelen (-2)
Cocks who drove BMW drive Audi now (citaat J.Clarckson)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws