Cosworth geeft GT86 en BRZ meer oomph

toyota-gt86-cosworth_01

Toyota ziet nog steeds geen nood aan extra kracht in de GT86. De facelift kreeg zelfs enkel maar een nieuwe antenne. Engelse motorenfabrikant Cosworth ziet wel heil in wat meer power voor de coupé.

Details blijven summier, want buiten een teaserfilmpje op youtube hebben we er het raden naar. Wat we wel kunnen afleiden is dat de powerupgrade een nieuwe uitlaatlijn bevat. Hopelijk zit er ook een turbo in, want de jongens bij Cosworth hebben naam en faam gemaakt met enkele van de heerlijkste scheurijzers op deze planeet. Neem de Ford Escort RS Cosworth, de Mercedes 190E Cosworth en dan zwijgen we nog over de F1-wagens met Cossie-motoren

Het pakket zal niet lang meer op zich laten wachten, waardoor we niet al te lang meer hoeven te wachten op de definitieve specificaties.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:13
afbeelding van Techno Patat

De 190 2.3 16V cosworth is toch geen turbocharged auto :O? Of laat m'n MB kennis me nu in de steek :P? De eerder ontwikkelde rallyauto was dat wel, maar of die ook bekend is betwijfel ik :P!

Wel leuk verder! Dat zo een iconisch merk zich waagt aan een auto die een icoon had moeten worden maar die helaas wat underpowered is geworden :(!

Yvesw 15:21
afbeelding van Yvesw

Mja, de 'turbo turbo' in de voorgaande zin sloeg daarom niet op het opsommende rijtje :-) Nuanceer het een beetje ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws