Google's zelfrijdende auto heeft gezicht maar geen stuur

google_vehicle_prototype

Google experimenteert al een tijdje met zelfrijdende wagens. Nu geven ze die ook een eigen look. Een guitig karretje wordt het, eentje zonder stuur. Dat wordt wennen.

Totnogtoe deed Google de verschillende tests met bestaande auto's. Vooral Toyota's werden omgebouwd tot mule om de autonoom rijdende voertuigen te testen. Vandaag laten ze zien dat ze ook aan het ontwerpen zijn naar de gebruiker en de omgeving toe.

plaats voor twee

Het voertuig biedt plaats aan twee inzittenden en heeft geen rem- of gaspedaal. Ook een stuur is afwezig omdat het karretje volledig uit zichzelf van de ene naar de andere plek kan rijden. Dat gaat niet héél snel, Google begrenst het ding op 40 km/u, zoals een brommobiel.

Google gaat nog verder door de wagen dodehoeksensoren mee te geven en hem om zich heen te kunnen laten kijken om de omgeving op obstakels te scannen.

100 stuks

Als Google overgaat tot het bouwen van de autonome wagen, zal het toch rem- en gaspedaal moeten inbouwen, om zo te voldoen aan de eisen van de Amerikaanse staten. Op die manier kan de bestuurder namelijk nog steeds ingrijpen mocht er iets misgaan. Google plant zowat 100 exemplaren te gaan bouwen in een eerste fase.

Of het uiteindelijk een auto wordt die er zoals op de foto zal uitzien is nog niet zeker. Google experimenteert met verschillende designs die allemaal hun eenvoud als gemeenschappelijk kenmerk hebben.

Met dank aan Mats voor de tip!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws