Tata Nano 2012 officieel (met lelijkste foto's ooit)

Tata brengt met deze nieuwe Nano niet alleen officieel nieuws naar buiten, ze geeft ons daar ook de slechtste photoshops mee die we ooit in een persbericht zagen. De nieuwe Nano, die de meest betaalbare auto ter wereld moet zijn, kreeg optisch geen enkele update mee (enkel wat nieuwe kleuren). De enige veranderingen zijn waar te nemen onder de kap en inzake veiligheid.

Zo krijgt de 624 cc grote motor van de Nano niet minder dan 3 extra pk's en 3 Nm meer dan zijn voorganger. Daarmee komt het totaal op 38 pk en 51 Nm. De topsnelheid bedraagt 105 km/u. Het gemiddeld verbruik daalde tot 4,08 liter per 100 kilometer en de CO2 uitstoot komt op 92,7 g/km uit.

Inzake veiligheid voorzag Tata de Nano met een anti-roll bar vooraan, een verbeterde sturing en een vorm van ABS. De nieuwe Tata Nano zal in India zo'n 140.000 rupees kosten, dat is omgerekend naar onze munteenheid zo'n 2.013 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 13:13
afbeelding van Yvesw

Is regel één van de autofotografie niet: "Trek de auto in zijn natuurlijke omgeving."
Hmm... Moet hun blijkbaar toch maar eens dat pdf'ke doorsturen...

Dequal 16:09
afbeelding van Dequal

Ale kom, zo'n auto op het strand. :')

Siepje 23:48
afbeelding van Siepje

Ik denk dat zo'n Nano een beter autootje is dan die 2000 euro stadsautootjes die met een kilimeterstand van 70.000km overal te koop staan .De ervaring leert dat daar van alles aankomt want ze zijn doorgaans reeds 6-7 jaar oud. Die Nano is natuurlijk en minimum auto maar als de techniek betrouwbaar is ( garantie 3 jaar) dan denk ik dat de handelaren die 2000 euro niet meer gaan verkopen.
Ik ben benieuwd wanneer hij komt dan ga ik direct een proefrit maken.

Uw reactie