Tata Nano 2012 officieel (met lelijkste foto's ooit)

Tata brengt met deze nieuwe Nano niet alleen officieel nieuws naar buiten, ze geeft ons daar ook de slechtste photoshops mee die we ooit in een persbericht zagen. De nieuwe Nano, die de meest betaalbare auto ter wereld moet zijn, kreeg optisch geen enkele update mee (enkel wat nieuwe kleuren). De enige veranderingen zijn waar te nemen onder de kap en inzake veiligheid.

Zo krijgt de 624 cc grote motor van de Nano niet minder dan 3 extra pk's en 3 Nm meer dan zijn voorganger. Daarmee komt het totaal op 38 pk en 51 Nm. De topsnelheid bedraagt 105 km/u. Het gemiddeld verbruik daalde tot 4,08 liter per 100 kilometer en de CO2 uitstoot komt op 92,7 g/km uit.

Inzake veiligheid voorzag Tata de Nano met een anti-roll bar vooraan, een verbeterde sturing en een vorm van ABS. De nieuwe Tata Nano zal in India zo'n 140.000 rupees kosten, dat is omgerekend naar onze munteenheid zo'n 2.013 euro.

Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
David 14:45
afbeelding van David

Hé, mijn zoontje heeft net dezelfde pokémon !

MichelAngelo 14:55
afbeelding van MichelAngelo

LOL!!
daar wilt toch niemand in gezien worden?! maar bon... ik vind het concept wel de max maar ik ben wat teleurgesteld over de "zuinigheid" van dit minimalistische wagentje, als ik een beetje oplet rijd ik met mijn 2011 Berlingo (zoals iedereen weet een bestelwagen die minstens drie keer zo groot is als deze Nano) aan een gemiddeld verbruik 3.8l/100km, hetgeen nog lager ligt dan wat deze Nano kan voorleggen.

Okay, ik geef toe dat ik om dit te behalen me op de neerwaartse hellingen in 'neutral' zet en laat bollen, en ik verder zeer laag in RPM ga en blijf, en dit doe ik enkel op zeer rustige dagen qua verkeer, niet als ik naar het werk rijd, maar in dagdagelijks gebruik zit ik gemiddeld amper boven de 5l/100 km, (officiëel 5.3l/100 km) en meestal blijf ik zelfs onder de kaap van de 5 liter, dan vind ik het verbruiksverschil van dit kleine karretje toch niet zo'n enorme factor om rekening mee te houden...aangezien... ik met gemak 5 volwassen personen -allen met genoeg beenruimte- én drie grote honden tegelijk kan vervoeren...
in zo'n Nano'tje... begin maar eens he... :-)

maar als stadswagentje voor iemand die zich vooral alleen verplaatst en zich veel 'hier en daar' moet parkeren is zoiets ideaal natuurlijk, maar het moet dan toch iemand zijn die zich ofwel niet bewust is, ofwel zich niets aantrekt van het belachelijk figuur je slaat als je hiermee ergens toekomt.
ik vraag me dan steeds af: waarom kunnen ze zoiets uiterlijk niet iétsje aantrekkelijker maken voor hetzelfde budget?! dat moet toch mogelijk zijn, ipv altijd die onnozele ei- of kubusvormige "designs"
en bestaat het ook in het zwart, mettalic, gewoon grijs of iets anders dan zo'n schreeuwerige "KIJK NAAR MIJ"-kleur?!

"lelijkste foto's" misschien... alhoewel de foto's op zich niet lelijk zijn, het wagentje daarentegen... is gelijk een puist op Lien Van De Kelder's gezicht maar toch vind ik hem niet lelijker dan de Fiat Multipla.. en die wordt ook verkocht dus ik zie wel een toekomst voor dit wagentje...

Yvesw 13:13
afbeelding van Yvesw

Is regel één van de autofotografie niet: "Trek de auto in zijn natuurlijke omgeving."
Hmm... Moet hun blijkbaar toch maar eens dat pdf'ke doorsturen...

Dequal 16:09
afbeelding van Dequal

Ale kom, zo'n auto op het strand. :')

Siepje 23:48
afbeelding van Siepje

Ik denk dat zo'n Nano een beter autootje is dan die 2000 euro stadsautootjes die met een kilimeterstand van 70.000km overal te koop staan .De ervaring leert dat daar van alles aankomt want ze zijn doorgaans reeds 6-7 jaar oud. Die Nano is natuurlijk en minimum auto maar als de techniek betrouwbaar is ( garantie 3 jaar) dan denk ik dat de handelaren die 2000 euro niet meer gaan verkopen.
Ik ben benieuwd wanneer hij komt dan ga ik direct een proefrit maken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws