Honda geeft details van nieuwe Civic Type R

honda civic type r 2014 2015 autosalon paris mondial

Alvorens de officiële voorstelling op het autosalon van Parijs later deze week geeft Honda alvast alle details en enkele spannende foto's vrij van deze nieuwe Civic Type R, die volgens Honda de snelste en de spannendste gaat zijn in de 22-jaar lange Type R geschiedenis.

Met een 280 pk sterke 2.0 VTEC is de Civic Type R Concept II niet alleen de snelste en de meest extreme Type R ooit, hij evenaart zelfs de legendarische NSX uit 1992. De gloednieuwe turbomotor - de eerste in de geschiedenis van Type R - voldoet zelfs aan de strikte Euro6 normen, zonder in te boeten aan plezier. Bovenaan de toerentallen zit nog steeds Honda's bekende VTEC technologie, want de turbo zal zich alleen moeien met de lagere omwentelingen.

Honda stoeft ook met hun nieuwe 'R+' knop die zich naast het stuurwiel zal bevinden en niet alleen een beter gasrespons met zich meebrengt, maar ook een strakkere engine mapping en een sportievere ophanging dankzij hun nieuwe adaptieve vierpunts schokdempers. Ook torque steer ga je volgens Honda mogen vergeten bij de nieuwe Civic Type R, al gaan we dat eerst zelf moeten testen voor we het geloven.

honda civic type r 2014 2015 autosalon paris mondial

Om ons warm te maken - alsof dat nodig was, met zo'n specificaties - geeft Honda er ook enkele computertekeningen bij van een geëvolueerd concept dat eerder dit jaar in Genève werd voorgesteld.

Ohjah, en hoe zit het met de automaat? Welke automaat? Het Japanse merk zet sterk in op hun ultimate driver's car en biedt dan ook alleen maar een handbak aan.

honda civic type r 2014 2015 autosalon paris mondial

Dan blijft er bijna niets meer over dat erop wijst dat het om een concept car gaat, en toch gaat het nog altijd niet om de productieversie. Deze heet dan ook 'Civic Type R Concept II', de uiteindelijke variant krijgen we - hopelijk - in Genève te zien.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rebel 11:54
afbeelding van Rebel

In het blauw ziet ze er al veel beter uit dan volledig in het rood zoals in Geneve.

blackbird 15:46
afbeelding van blackbird

Hij mag gaan komen, het wachten heeft nu lang genoeg geduurd, in productie brengen en zo vlug mogelijk want ik wil er al lang zo één !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws