Toont Ferrari de 458 Italia met turbomotor op 3 februari?

ferrari-teaser-02-2015_02

Het lijkt wel of de automobielmerken kregen een groepskorting op 3 februari. Want na de Ford Focus RS en de Honda Civic Type-R zal nu ook Ferrari een nieuw model voorstellen op die datum. Dat model is naar alle waarschijnlijkheid de 458 Italia met een 3.8-liter Twin Turbo V8 onder de kap.

Ferrari heeft enkele dromerige teasers losgelaten op de wereld die - naar alle waarschijnlijkheid - hinten naar een nieuw model dat op 3 februari zal worden voorgesteld. De weinig zeggende afbeeldingen maken gebruik van de hippe hashtag '#WORDSARENOTENOUGH'. De afbeeldingen zelf zeggen te weinig om echt te kunnen besluiten over wat het net gaat. Al zou het niet gek zijn moest Ferrari de 458 Italia met turbokracht voorstellen.

Het Italiaanse merk gaat die wagen namelijk zijn publiek debuut geven op het autosalon van Genève, een maand later. De belangrijkste wijziging van de nieuwe 458 Italia is natuurlijk de motor. Want net zoals de California ruilt 'ie zijn atmosferisch blok in voor ééntje met stalen longen. Specifiek vliegt de 4.5-liter V8 uit de motorbaai om plaats te maken voor een 3.8-liter V8 met twee turbo's. Die zou meer pk's uitbraken en daarnaast ook een stuk groener moeten zijn. 3 februari krijgen we alvast alle informatie, want het kan hier - Ferrari kennende - evengoed over een speciaal model gaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Stealth 13:35
afbeelding van Stealth

Het zou mij verbazen mocht een nieuw model met 3.8 V8 turbo nog de naam 458 Italia krijgen.

Stealth 13:42
afbeelding van Stealth

Voila, de 488GTB is geboren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws