Officieel: Mercedes G 500 4x4² concept

mercedes-g500-4x42-concept_01

Wat je met zes wielen kan doen, zou je ook met vier moeten kunnen. Daarom dat Mercedes de G 63 AMG 6x6 een broertje geeft in de vorm van deze G 500 4x4². Momenteel nog een concept, maar een productieversie is imminent.

De Duitsers halen dan ook een nieuwe term van het schavot. Mercedes noemt deze straffe G een 'Bijna productieklare concept'. Hoe duidelijk kan je het verhaaltje maken? Al zijn we daar niet rouwig om, want net zoals de G-klasse met zes wielen belooft deze 4x4² een gaaf containerschip te worden. Uiterlijk leent hij de AMG voorbumper, carbon wielbogen en Led-verlichting op het dak. Daarnaast bemerken we bodembeschermers en dikke 22-duims offroadvelgen.

Een setje dat zonder problemen past onder de carrosserie, want de ophanging werd stevig herbekeken met twee veren & dempers per hoek van de wagen en een zeer merkbare verhoogde rijhoogte. Die zorgt voor een bodemvrijheid van 450 mm, een afloophoek 52° vooraan, 54° achteraan.

mercedes-g500-4x42-concept

422 pk sterke sportwagen

Onder de kap van deze über-G een 4.0-liter V8 die 422 pk uitperst en voldoet aan de Euro 6-norm. Mercedes pocht dan ook dat de G 500 4x4² eerder rijdt als een sportwagen dan als een offroadwagen. Al hebben we daar zonder er mee te rijden nu al onze twijfels over. Maar goed, het geheel ziet er lekker vet uit. Zolang je het maar niet van de achterkant bekijkt...

mercedes-g500-4x42-concept
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws