Top Gear: Jeremy CLarkson mag ophoepelen bij BBC

topgear_promo_top40_02_web

Het contract met Top Gear-gezicht Jeremy Clarkson wordt niet verlengd. Dat besliste Tony Hall, directeur-generaal van de BBC. Het contract tussen BBC en Clarkson loopt eind deze maand af. Daarmee komt een einde aan een jarenlange samenwerking tussen de Britse omroep en de controversiële presentator.

De aanleiding van het niet-verlengen is natuurlijk voor de hand liggend. Clarkson kwam twee weken geleden voor de zoveelste keer in opspraak nadat hij fysiek geweld had gebruikt tegenover een producer. Uit het interne onderzoek van de BBC blijkt dat Clarkson de producers een halve minuut lang te lijf ging, na een tirade van twintig minuten. Het was een getuige die een einde maakte aan de agressie.

In de dagen na het incident zou Clarkson getracht hebben zich te verontschuldigen bij de producer zelf. Clarkson was ook diegene die melding maakte van het incident, waarbij hij stelde dat de producer zelf niets gedaan had om de aanval uit te lokken.

Bij de BBC geven ze toe dat de beslissing "verdeelde meningen" zal uitlokken bij fans en tegenstanders maar ze geven eveneens aan dat er een lijn overschreden is en ze daarom deze beslissing genomen hebben.

De volledige tekst uit de verklaring van de BBC vind je hier (Engelse tekst) terug.

De geviseerde producer stuurde na de beslissing van de BBC een verklaring uit waarin hij de openbare omroep bedankt voor het snelle onderzoek. Hij benadrukt in zijn verklaring ook dat hij tot aan het incident een "positieve en bevredigende" relatie onderhield met Clarkson, die hij een "uniek talent" noemt.

Geen Top Gear met Clarkson meer dus, al hadden wij al eerder een lijstje gemaakt met dingen die je kan doen. En die auto, die is intussen alweer vuil.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Anonymous 18:54
afbeelding van Anonymous

Jammer ... Ik keek graag naar Top Gear, die 3 personen samen creëren een zeer speciale sfeer op beeld. Hopelijk gaat hij met zijn 2 andere collega's een gloed nieuw programma maken op een andere zender.

Je kan zijn gedrag niet goed praten, maar ik denk dat BBC hierdoor wel héél veel geld zal verliezen.

Ruh Ben 20:45
afbeelding van Ruh Ben

In de jaren 80-90 deed hij nog grondige auto-tests. De laatste 10 jaar was hij mijns inziens een totally overrated arrogant journalist die veeeel te veel verdient om enkel de werkende mens te schofferen en die enkel nog kan kicken op het vernielen van alles en nog wat en op het knuffelen van zijn "reasonable priced car"-stars. Hopelijk gaat BBC Vicky en Tiff terug aantrekken, die lopen nog niet teveel naast hun schoenen.

Techno Patat 21:41
afbeelding van Techno Patat

Second that! Hun specials waren leuke tv omdat die drie pipo's samen leuke dingen deden.

De autoafleveringen zelf waren prachtig door de prachtige beelden en omdat topgear het geluid altijd magnifiek op de tv toverde! Maar daar zat JC voor niets tussen, hij maakte gewoon veel lawaai...

Ik zie het als een kans, misschien nog een autoprogramma erbij! Topgear met nieuwe presentatoren en die drie pipo's die autodingen doen in een ander programma :-)!

Stealth 10:50
afbeelding van Stealth

+1, 350 miljoen kijkers kunnen geen ongelijk hebben ...

Wim Verhaegen 11:41
afbeelding van Wim Verhaegen

Anyway...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws