Officieel: Hier staat de Kia Optima

kia-optima-2015-usa-spec_01

In New York heeft Kia de nieuwe Optima voorgesteld. De middenklasser wordt op termijn ook bij ons verwacht in zijn nieuwe vorm, die ziet er iets meer uit als een vijfdeurshatchback.

De nieuwe Optima is 2,5 centimeter langer geworden, waarvan 1 cm naar de wielbasis gaat. Al bij al geen grote groeispurt, maar de Optima was al geen kleintje. Binnenin krijgen we een clean dashboard waarbij Kia gebruik maakte van soft touch materiaal, de middenconsole werd ook iets breder.

Kia is karig met details over de nieuwe Optima maar heeft het toch graag over de snufjes. Zo is er Curfew Alert (een alarm gaat af wanneer auto en bestuurder nog niet terug zijn op een aangegeven tijdstip, handig voor als je kinderen de auto even lenen), Speed Alert en Driving Score.

kia-optima-2015-usa-spec

Ook krijgt de wagen een 360 graden camera, Rear Cross Traffic Alert, Autonomous Emergency Braking, Blind Spot Detection en Advanced Smart Cruise Control. High Beam Assist, Bi-Function HID koplampen,... allemaal termen die zichzelf mogen gaan bewijzen wanneer de wagen bij ons op de markt is, die datum is vooralsnog niet bekend.

kia-optima-2015-usa-spec

In de Amerikaanse versie krijgt de Optima een 1.6 viercilinder met 180 pk of een 2.0 turbo met 250 pk en een oudere atmosferische 2.4 met 188 pk. De eerste krijgt een zeventraps automaat met dubbele koppeling, de andere twee een zestrapsautomaat. Bij ons verwachten we daar ook nog de bijna onmisbare diesel en een hybride variant bij. Ook een breakversie staat nog op het programma.

kia-optima-2015-usa-spec

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws