Range Rover Sentinel: Kogelvrije bazenbak

range-rover-sentinel_01

De Special Vehicle Operations afdeling (SVO) van Jaguar/ Land Rover heeft haar eerste gepantserde wagen voorgesteld. Die pakt uit met een VR8 certificaat (lees: bestand tegen zwaar geschut) en luistert naar Range Rover Sentinel.

Geen instap Range Rover als basis, de Sentinel begint zijn leven als een full-option Autobiography met lange wielbasis en de 340 pk sterke 3.0-liter V6. SVO verstevigt de wagen grondig waardoor 'ie met het VR8 certificaat mag prijken. Ruwweg komt dat er op neer dat de Range Rover explosies van 15 kg TNT, granaatinslagen van onder de wagen en kogels van 7.62 mm slikt zonder de inzittenden schade te berokkenen.

Omdat het altijd geeky is om te weten wat voor technologische dingen er op zo'n pantserwagen zitten, sommen we ze even voor je op; zelf sluitende brandstoftank, 20-duims velgen met heavy-duty run-flat banden, een blussysteem, een back-up batterij, opgewaardeerde remmen en een nooduitgang langs de achterstoelen moesten de deuren geblokkeerd raken.

range-rover-sentinel

Richtprijs voor deze Range Rover Sentinel ligt op zo'n 400.000 euro. Drie jaar garantie is standaard. In hoeverre granaatinslagen daaronder vallen is niet helemaal duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws