Officieel: Nissan Patrol Nismo doet het met 428 pk

nissan-patrol-nismo-2015_01

Nissan heeft haar Nismo-tak gelanceerd in de Verenigde Arabische Emiraten en kan dat niet doen zonder een specifiek model voor die markt te creëren. Na de 370Z en GT-R krijgt ook de, in die contreien immens populaire, Patrol een Nismo-variant. Hoe je voortaan een 'bazenbak' moet omschrijven?

Het moet niet maffer gaan worden bij Nissan, want zijn we nog aan het bekomen van onze circuittest met de Juke-R 2.0, dan lanceert het merk in de Verenigde Arabische Emiraten een Nismo-variant van de Patrol. Je weet wel, die gigantische SUV. Nissan gelooft er alvast in dat er een markt is voor een performantere Patrol. Niet gek als je weet dat de Patrol als zoete broodjes verkoopt in Dubai en naburige steden.

428 pk

Visueel neemt de Patrol alvast de typerende Nismo-elementen over. Dat zijn rode accenten, een aangepaste voor- en achterbumper en zwarte spiegelkappen. Toch kan je je niet van de indruk ontdoen dat dit vooral lijkt op een obese man die zich in een sportpak hijst met 22-duims schoeisel eronder. Dat merk je trouwens ook binnenin, want Nismo heeft geen moeite gedaan om luxe te schuwen. Zo krijg je dik lederen zitmeubilair en schermpjes in de hoofdsteunen vooraan.

 nissan-patrol-nismo-2015

Krachtbron van dienst is een 5.6-liter V8 die 428 pk weet op te wekken en z'n kracht naar de vier wielen stuurt. Dankzij een aangepaste stuurinrichting en dempers van Bilstein zou het geheel een stuk strakker de bocht om moeten sturen. Maar goed, wie maakt Nissan iets wijs...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws