Officieel: Volvo S90 (2015)

officieel-volvo-s90-2015_08

Volvo is volop bezig met een frisse Scandinavische wind doorheen haar gamma te laten waaien. Na de XC90, krijgen we nu de S90 op een Zweeds schoteltje gepresenteerd. Die vervangt de S80 en moet eigenzinnig weerwoord bieden op de BMW's 5 Reeks en Mercedes' E-Klasse van deze wereld.

Met een frisse neus de komende jaren trotseren, dat is het doel van Volvo. Daarbij gaat het Zweedse merk best ver. Zo werd een compleet nieuw modulair platform gecreëerd (SPA) en werd het tijd voor een opgepoetste designtaal en dito technologie. De XC90 was de eerste die de weg vrij mocht banen voor andere modellen. Ander modellen zoals deze S90, de spirituele opvolger van de S80 en een rivaal voor middenklassegerief genre BMW 5 Reeks, Audi A6, Mercedes E-Klasse en Jaguar XF.

Platte XC90

Qua designtaal is de S90 misschien geen verrassing meer, het resultaat oogt best lekker. Met de door de XC90 gelanceerde grille, 'Thor'-koplampen en zelfverzekerde aanblik. Het braaf imago probeert 'ie alvast achter zich te laten. Achteraan merken we dan weer best uit de kluiten gewassen lichten in een C-vorm.

 officieel-volvo-s90-2015

Het interieur straalt een slab Zweeds minimalisme uit... met een knoert van een rechtopstaand scherm pal in het midden van het dashboard. Qua technologie aan boord kan je best de optielijst van de XC90 er bij nemen. Met een reeks comfortoplossingen en autonome rijhulpmiddelen. De noodrem, die herkent trouwens niet enkel andere auto's, fietsers en voetgangers, maar ook elanden.

4 cilinders zwaaien de Zweedse vlag

Hoewel de langgerekte motorkap insinueert dat er plaats is voor het nodige cilindergeweld zal de S90 het houden bij sensibele viercilinders van 2-liter. Het is te zeggen, met vermogens van 190 tot 400 pk. Al moet er voor dat laatste krachtcijfer wel een elektromotor worden aan toegevoegd. Geen probleem trouwens, want daardoor zal de CO2-uitstoot crimineel laag liggen.

 officieel-volvo-s90-2015

Zijn debuut maakt de Zweed op het autosalon van Detroit, in de zomer maakt hij dan de oversteek naar België.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter A. 17:19
afbeelding van Pieter A.

Overtuigd van de snoet, nog niet van de achterkant. Hoe dan ook heeft hij visueel alles in zich om de naam als vlaggenschip waar te maken.

Wim 18:31
afbeelding van Wim

ik ben fan

Benoche 19:46
afbeelding van Benoche

Prachtig auto!!
...
Totdat ik de afgrijselijke achterkant zag :-(

B4 21:28
afbeelding van B4

Van het dashboard ben ik niet overtuigd maar voor de rest vind ik deze heel geslaagd!

Glenn 22:36
afbeelding van Glenn

Toen ik het fotootje op de hoofdpagina zag dacht ik spontaan: tiens weer een nieuwe Skoda? Den amerikaan zal er wel dol op zijn. Ik iets minder.

Carlos 07:29
afbeelding van Carlos

Ik ben ook fan. Ik ben benieuwd naar de V90.
Maar nog meer naar een V90 Polestar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws