Officieel: Hyundai Ioniq Electric (2016)

hyundai-ioniq-electric01

Na het onthullen van de Ioniq in hybridevorm toont Hyundai ons nu de elektrische variant. Met dezelfde carrosserie, maar wel een ander hart. Waardoor het triootje bijna compleet is.

Hybride, plug-inhybride en elektrokracht, dat zijn de drie smaken waarin de Ioniq beschikbaar wordt. Na de hybride geven de Zuid-Koreanen nu alle informatie omtrent de 'electro-variant'. Die zwiert de verbrandingsmotor uit zijn vel en gaat voor een 28 kWh-batterij die de kracht naar een elektrische motor stuurt. Het cijferresultaat daarvan is in Zuid-Korea alvast 117 pk, een topsnelheid van 150 km/u en een range (uit de Zuid-Koreaanse testcyclus waar ze maar 70% van de batterij testen) van 169 kilometer.

Veel zal dus afhangen van de Europese cyclus, want daarin zou de range hoger uitkomen. Waardoor we in staat zijn om te vergelijken met de Renault Zoe, Nissan Leaf en co. Wij kijken alvast iets meer uit naar de plug-inhybride. Hyundai, die hopen dit jaar wereldwijd minstens 4.000 exemplaren van de Ioniq Electric te slijten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws