Europese elektrische Hyundai Ioniq haalt 250 km

hyundai-ioniq-plug-in-hybrid-electric

Op het salon van Genève stelt Hyundai de drie versies van de Ioniq voor. Zowel de elektrische variant, de plug-in hybrid en de full hybrid zijn er te zien op de stand, alledrie met een apart neusje. Van de twee eerste zijn nu de officiële gegevens vrijgegeven.

Van de hybride Hyundai Ioniq kenden we de meeste technische aspecten al. Vandaag berekende Hyundai ook wat de andere versies kunnen.

Zo brengt de Plug-in Hybrid je in elektrische modus meer dan 50 km ver dankzij een 8,9 kWh accupakket. Het gecombineerd vermogen bedraagt 141 pk, net zoals bij de hybride Ioniq. Dat komt omdat beide gebruik maken van dezelfde motor, de speciaal voor dit model doorontwikkelde 1.6 GDi benzinemotor. De Plug-in Hybrid heeft echter als voordeel dat de CO2-uitstoot erg laag ligt met 32 g/km, daar waar de hybride versie nog 79 g/km uitstoot. Beide versies schakelen met Hyundai's DCT-6 met dubbele koppeling.

hyundai-ioniq-electric

tot 250 km ver

Zo belangrijk als de Plug-in Hybrid is, zo interessant is het bij de Electric. Die krijgt een 28 kWh sterk accupakket mee, waardoor volgens Hyundai 250 km ver gereden kan worden, berekend volgens de Europese cyclus. Daarmee corrigeren we de eerder genoemde waarde van 169 km volgens de Koreaanse testcyclus. De Ioniq Electric levert 88 kW (120 pk) en 295 Nm koppel. De topsnelheid is vastgetape't op 165 km/u, omdat het nu eenmaal niet sneller hoeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 17:15
afbeelding van Glenn

Dat Toyota hier een voorbeeld aan neemt. Hyundai slaagt erin om een hybride/elektrische wagen te bouwen waar je niet spontaan voor op de vlucht slaat.

Ron4u 20:46
afbeelding van Ron4u

We zullen eerst maar eens afwachtend naar de realiteit qua verkoop en verbruik. GM/opel heeft er ook al een flop opzitten met de volt/ampera. Toyota heeft met 8 miljoen verkochte exemplaren toch wel meer bewezen mi.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws