Officieel: Audi Q2 (2016)

officieel-audi-q2-2016_05

De Q-familie van Audi verwelkomt er een klein broertje bij. Die kreeg van z'n Duitse ouders de naam Q2 en probeert een deel van de compacte SUV's-koek naar zich toe te trekken.

We geven toe, ook wij begrijpen niet helemaal meer waar deze Q2 zich nu net positioneert in het autolandschap. Want net zoals de Q3 is het een compacte SUV, al zeult deze Q2 nog eens 20 centimeter minder mee (4,19 meter). Toch op zoek naar een grootorde-aanduiding; dan kijken we richting Mini Countryman, Renault Captur en Peugeot 2008. Al mogen we ook de aankomende Volkswagen T-Roc niet vergeten.

Qua styling adopteert hij wat van z'n broertjes, al slaagt Audi er wederom in om haar grille in een nieuwe vorm te kneden. Verder opvallend is de C-stijl die in een contrasterend kleurtje wordt uitgevoerd. Audi spreekt alvast van een SUV met veel hoeken en kanten, wij geven ze geen ongelijk.

officieel-audi-q2-2016

Het interieur gelijkt dan weer op dat van de A1, maar pakt wel uit met imposante technologie. Zo kan je het kleintje uitdossen met het Virtual cockpit-systeem vanuit de TT en behoort ook een head-updisplay tot de mogelijkheden.

Tot 2.0

Onderhuids rolt de Q2 op het MQB-platform dat we kennen vanonder de Volkswagen Golf en co. Bij lancering zes motoren beschikbaar; drie benzines en drie diesels. Van 1-liter driecilinders tot 2-liter viercilinders en vermogens van 116 pk tot 190 pk. Een manuele handbak kan vervangen worden door een 7-traps automaat met dubbele koppeling. De strafste benzine en diesel krijgen standaard de Quattro-vierwielaandrijving mee. Dit najaar verschijnt de Q2 in je plaatselijke grootstad.

officieel-audi-q2-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
BePa 10:43
afbeelding van BePa

De Thor-lampen van een Volvo en de achterlichten van een Polo, maar toch verrassend voor een nieuwe Audi. Doet deugd zowat verfrissende variatie... eindelijk.

Wim 11:14
afbeelding van Wim

Lijkt redelijk groot op de foto, voor een kleintje :)

John 09:43
afbeelding van John

De achterlichten doen mij denken aan de vernieuwde A-klasse.
Ik mis op het eerste zicht toch het achterraampje, de gekleurde C-stijl overtuigd (nog?) niet.

Olivieramg045 23:03
afbeelding van Olivieramg045

Niks mercedes a klasse vw polo 2014

John 07:55
afbeelding van John

Als de achterlichten branden, dan zie ik toch wel gelijkenissen: https://i.ytimg.com/vi/Kl4kXQBJgu0/maxresdefault.jpg

luc 11:08
afbeelding van luc

hoeveel gaat dat kleintje kosten ??

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws