Officieel: Volkswagen T-Cross Breeze concept (2016)

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016_01

Volkswagen gelooft - net zoals vele andere merken - in een toekomst vol SUV's. Deze T-Cross Breeze concept moet de komst luiden van een kleine compacte crossover. En o ja, het dak gaat er in de toekomst wel degelijk af.

Dat de Taigun naar de koelkast werd verwezen wisten we eerder al te vertellen. Op het autosalon van Genève stelt Volkswagen diens 'spirituele opvolger' voor, de T-Cross Breeze. Een concept die het net zoals de Evoque cabrio zonder vast dak moet doen.

Kijk je voorbij dat neergeklapt stoffen dakje, dan merk je lijnen van de nieuwe Tiguan op. Denk dan aan krachtige, hoekige lijnen zonder al te veel tierlantijntjes. Tegenover zijn productiebroertjes krijgt de T-Cross wel een uniek voorsteven waarbij de grille overloopt in de koplampen en er gepocht wordt met gigantische LED-ringen rond de mistlichten.

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016

Het interieur neemt grotendeels de technologie vanuit de BUDD-e concept over. Denk dan aan een dashboard dat voor ongeveer 80 procent bestaat uit aanraakschermpjes. Volkswagen noemt het alvast Active Info Display en je kan er prat op gaan dat het in de toekomst zijn weg zal vinden naar productie-interieurs.

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016

Toont groot, rijdt klein

Afgaande op de foto's lijk je qua afmetingen naar een rechtstreekse concurrent voor die eerder genoemde Evoque cabrio te kijken, in realiteit valt hij een stuk kleiner uit. Meer nog, met z'n lengte van 4,1 meter is de T-Cross maar een peulenschil langer dan de bestaande CrossPolo. Vandaar ook de bescheiden krachtbron. Die meet 1 liter groot, gebruikt drie cilinders en wekt 110 pk en 175 Nm koppel op. Gekoppeld aan een 7-traps DSG weet de benzin T-Cross daardoor toe te komen met 5l/100 km.

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016

Een sprintje naar de honderd met deze hoogpotige cabrio leg je af in 10,3 seconden. Topsnelheid piekt op 188 km/u. Klink niet heel stoer natuurlijk, maar wel realistisch. Laat dat laatste net belangrijk zijn, want Volkswagen zet de komende jaren hard in op de crossover en SUV. Zo komt er buiten een productie-afgeleide van deze T-Cross (met vast dak én als cabrio) ook een Crossover gebaseerd op de Golf, een zevenzits Tiguan, een nieuwe midsize SUV en een nieuwe iteratie van de Touareg. Werk genoeg daar in Wolfsburg de komende maanden.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
vanmanda 13:28
afbeelding van vanmanda

Heeft Land Rover dan toch een trend gezet?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws