Audi A3 en S3 krijgen milde facelift

audi-a3-s3-facelift_20

In 2012 presenteerde Audi de huidige generatie A3. Rekenaars hebben natuurlijk al lang uitgerekend dat het na een kleine vier jaar tijd werd voor een midlife facelift. En zo gebeurde. De wijzigingen kwamen er niet zozeer optisch, dan wel technologisch.

Want de Audi A3 en S3 krijgen er in al hun vormen (driedeurs, vijfdeurs Sportback, vierdeurs Berline en Cabrio) een pakketje nieuwigheden bij. Denk aan standaard Xenon Plus-verlichting maar ook optionele LED- en Matrix LED-verlichting. De nieuwe koplampen worden omgeven door een hertekende voorkant. Achteraan is een nieuwe diffusor te herkennen. Wie dat wil, kan kiezen uit wat nieuwe kleuren.

audi-a3-s3-facelift

kleine TFSI

Nieuw onder de kap is de 1.0 TFSI met drie cilinders die 115 pk en 200 Nm voortbrengt. Ook nieuw is de 2.0 TFSI met 190 pk, die als krachtigste motor in het aanbod van de A3 voorkomt. De 2.0 TFSI's krijgen ook een nieuwe zeventraps S-tronic versnellingsbak. Wil je meer vermogen, dan kijk je naar de S3, die er bij de facelift 10 pk en 20 Nm extra zag bijkomen, wat zijn totaal op 310 pk en 400 Nm brengt. Audi herwerkte voor deze versie ook het ESP-systeem.

Dieselen doe je vanaf de 1.6 TDI met 110 pk, daarboven staat de 2.0 TDI met 150 of 184 pk. Ook de Plug-in hybride die bij Audi e-tron heet is weer van de partij, diens 204 pk sterke motorcombo bleef ongewijzigd.

audi-a3-s3-facelift

Audi maakte van de facelift gebruik om het MMI-infotainmentsysteem te vernieuwen en de Virtual Cockpit ook voor de A3 beschikbaar te maken. Deze Virtual Cockpit geeft je een 12,3 inch scherm tussen de twee digitale tellers in de tellerpartij. Emergency Assist is nieuw, daarbij brengt de elektronica de auto zelf tot stilstand wanneer de bestuurder geen 'stuuractiviteit' meer laat registreren. Ook de Lane Assist werd verbeterd en de nieuwe A3 kan tot 65 km/u zelfstandig met de files mee rijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 17:52
afbeelding van Wim

ja, ze lijken allemaal op elkaar en ja het is "mega saai", maar voor mij blijft dit gewoon een sterk design

lauw 10:30
afbeelding van lauw

gewoon zeer mooie wagen, vanbuiten en zeker al vanbinnen. Naar schijnt stuurde de pre-FL wel wat saai maar natuurlijk, wie koopt zo'n TDI om te ondersturen in de bochten

Jos D. 18:16
afbeelding van Jos D.

Ik heb nooit anders geweten dat Audi enkel milde facelifts toepast :-)

PILL 18:38
afbeelding van PILL

Facelift ? Hebben ze een paar nieuwe ruitewissers gemonteerd ?

Doohie 16:52
afbeelding van Doohie

Ik zie toch wel een veel mooier ogende voorbumper.
De S3 in 3-deurs wow eindelijk...hopelijk volgt de RS3 ook op een 3-deurs versie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws