Officieel: Tesla Model S facelift (2016)

tesla-model-s-facelift-2016_01

Hoewel het lijkt dat de Model S nog maar gisteren op de markt verscheen is de elektrische sedan van Tesla weeral vier jaar op de markt. Tijd dus om, net zoals alle andere constructeurs dat doen op drie of vier jaar, de S te voorzien van een facelift. Twee maal raden waar 'ie zijn mosterd haalt.

Net zoals nieuwe broertjes Model X en Model 3 doet de Model S het voortaan zonder 'grille' vooraan. Nu, voordien was dat ook gewoon een stuk zwart plastiek, maar dat stukje wordt dus vanaf de facelift weggelaten. Ook vallen er voortaan led-koplampen te spotten op de Model S.

In het interieur neemt de sedan eveneens technologie over van zijn broertjes. Denk dan aan geventileerde en verwarmde stoelen vooraan en het (optionele) HEPA-filtersysteem voor de lucht vanuit de Model X, goed om bijna 100% van de lucht vuilvrij te maken. En o ja, er vallen twee nieuwe houten trims te bestellen voor het dashboard.

tesla-model-s-facelift-2016

Op 'motorenvlak' is er nog niet meteen sprake van de gelekte 100D-variant (het blijft dus bij 70D, 90D en P90D), wel krijgt de Model S een opgewaardeerd oplaadsysteem waardoor oplaadtijden korter zouden moeten zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Alfred 10:54
afbeelding van Alfred

In het wit is dat best afschuwelijk. In een (donker) kleurtje is het wel te pruimen, maar inderdaad voorspelbaar. En ligt het nu aan mij, of hebben ze standaard ook een soort middenconsole voorzien of was dat al? In de configurator is toch zoiets te zien op de interieur foto?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws