Instapverandering: Tesla Model X voortaan als 75D

tesla-model-x-75d_01

Net de Model 3 aan het grote publiek gepresenteerd en de Model S strak getrokken. Al laat Tesla ook de Model X niet ongemoeid, daar verdwijnt de instap-70D-motorisatie om plaats te maken voor de 75D, met een batterij van 75 kWh.

In Amerika zijn er al enkele gelukkige klanten van de Model X, bij ons is het nog wel even wachten. Toch voert Tesla al een verandering door op de SUV met eigenzinnige stoeltjes. De - instap - 70D verdwijnt namelijk van het toneel en wordt vervangen door een 75D. Niet enkel de badge achterop verandert daardoor, want - zoals de naam aangeeft - daardoor wordt de 70 kWh batterij vervangen door eentje van 75 kWh. Dat zou moeten zorgen voor een verschil van 27 kilometer in range (totaal van 381 km).

Prestaties blijven gelijk, met een sprint naar de honderd van net iets meer dan 6 seconden en een topsnelheid van 209 km/u. In Amerika stijgt de prijs tussen 70D en 75D alvast met 3.000 dollar (2.600 euro). Belgische prijzen zijn nog niet bekend.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 13:40
afbeelding van Adriaan

waarom een EV, en dan al zeker een amerikaanse, een topsnelheid van 209km/uur moet hebben is mij toch een raadsel. Ik vraag me dan altijd af hoeveel kilometers je dan kan rijden tegen die snelheid. Ik gok op iets van een 20tal :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws