Dit is de Tesla Model 3!

tesla-model-3-teaser

Update: foto's Onder doek, dat dan weer wel. Al duikt er met de nakende lancering (deze nacht voor ons Belgenland) wat info op over de derde wagen van Tesla.

Het is de Tesla waar iedereen naar heeft zitten uitkijken sinds, wel, de oprichting van Tesla. Wat er zo speciaal is aan de Model 3? Een paar jaar geleden beloofde Tesla dat de Audi A4-rivaal de dealer zou verlaten vanaf 35.000 euro. We zijn dan ook benieuwd of Tesla woord zal houden. Veel woorden krijgen we trouwens niet, want niemand binnenin het bedrijf rept met een woord over de Model 3 daar waar je bij andere merken vlot een babbelaar aan de lijn kan krijgen.

Toch duiken er stilaan wat details op. Details die - gezien de anonimiteit van de bron - misschien wel met een korrel zout moeten genomen worden. Zo zou de duurste variant van de Model 3 eerder richting de 60.000 dollar kruipen. Al lijkt ons dat nog steeds een koopje gezien de technologie die je aan boord krijgt. Denk dan aan de autonoom rijdende tech, vierwielaandrijving (twee motoren dus) en een sprinttijd naar de honderd van zo'n 4 seconden. Compleet elektrisch. Je zou er bijna zelfstandige voor willen worden.

Daarnaast zouden de kleinere dimensies en lagere gewicht zorgen voor een beter range ten opzichte van de Model S en Model X. Het gerucht doet de ronde dat de strafste Model 3 in staat is om 300 miles (480 kilometer) ver te geraken. Wederom, voor 60.000 dollar. Deze nacht zal het doek van de Model 3 gehaald worden in Noord-Amerika waardoor je morgenvroeg bij een kopje koffie alles kan lezen over de Model 3.

tesla-model-3-2016
tesla-model-3-2016
tesla-model-3-2016
tesla-model-3-2016
tesla-model-3-2016
tesla-model-3-2016
tesla-model-3-2016-interieur

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 10:53
afbeelding van Wim

hmm, voor mij iets minder dan de Model S, neus doet me op één of andere manier denken aan Voldemort :)

Quin 11:02
afbeelding van Quin

Mooie lijn!

En ook is het niet echt nodig, ik mis toch een soort van grille aan de voorkant :-)

Edit: hoe groot is dat scherm niet vanbinnen O_o ?

Glenn 11:45
afbeelding van Glenn

Tegenvaller, misschien had ik er teveel van verwacht ... Ziet eruit alsof het nog niet af is.
Als dit het definitieve interieur wordt mogen ze mijn portie aan fikkie geven.

Jos D. 18:41
afbeelding van Jos D.

Dat komt omdat hij ook grotendeels ook nog maar lucht kan verkopen. Met 180.000 orders binnen aan elk 1.000 $ voorschot, heeft hij wel wat kapitaal binnen om er eindelijk werk van te maken. Goed gezien van de man maar ik trap daar niet in :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws