Officieel: Lexus NX facelift (2017)

lexus-nx-facelift-2017_02

Hoe laat je een grille groter ogen zonder hem daadwerkelijk groter te maken? Door de koplampen te verkleinen tiens! Waarmee je meteen één van de grote nieuwigheden van de NX facelift te pakken hebt. Al werd er ook aan de rij-eigenschappen gemorreld.

Zo futuristisch vorm gegeven, het gamma van Lexus, dat ze bij een facelift niet echt de nood hebben het geheel een serieuze opfrissen te geven. Bij de NX is dat niet anders. Want visueel wordt er wat gerokken en getrokken aan de bumpers, uitlaten, lichten en accenten. Met een voorsteven dat daardoor zo mogelijk nog stoerder voor de dag komt. Achteraan stelen de herwerkte lichten dan weer de show die op het zicht zwarte maskeertape meekrijgen af-fabriek.

lexus-nx-facelift-2017

Op mechanisch vlak heeft Lexus naar eigen zeggen werk gemaakt van de ophanging. De achilleshiel van de NX zeg maar, want die was best hard voor een SUV. De herziening moet alvast het comfort meer naar boven en brengen en daarboven beter sturen. Daarvoor leent het het systeem van de LC waarmee je het onderstel kan afstellen en zo zelf je goesting kan kiezen. Een gegroeid infotainmentscherm en herwerkte aircocluster maken het plaatje tenslotte af.

lexus-nx-facelift-2017

Nog steeds de vreemdste eend in de bijt, deze NX, maar voortaan weer helemaal op punt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Gunter 14:09
afbeelding van Gunter

Lexus bouwt prachtige en betrouwbare wagens maar in Belgié is het motoren aanbod zeer beperkt.
Waarom geen 2l of 3l benzine ?

Yvesw 14:58
afbeelding van Yvesw

Gunter: Lexus heeft al even een tweeliter viercilinder turbobenzine in het aanbod. Ook bij deze NX. ;-)

Gunter 18:29
afbeelding van Gunter

YVESW Tweeliter viercilinder is al een tijdje terug uit het gamma verdwenen , had interesse in een RC 200t .Deze versie is in Belgié niet meer verkrijgbaar .

Yvesw 21:15
afbeelding van Yvesw

Klopt inderdaad! Was al vergeten dat het merk in alle stilte ergens in 2016 die 200t uit het gamma heeft gehaald. Duidelijk zeer stil gegaan. :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws