Kia Stonic verhoogt het aanbod

kia-stonic_1

Hoewel we bij dit weer liever een gin tonic zien verschijnen, gooit Kia de Stonic voor de ogen van het grote publiek. Klaar voor nog een kleine crossover?

Nochtans had Kia geen lekkere aperitief in het achterhoofd bij het bedenken van de naam. Wel dachten ze aan Speedy en Tonic. Geen olijk duo, tonica is de eerste en laatste noot van een muziekcompositie. Het is maar dat je straks weet wat vertellen rond de barbecue.

Tijgergenen

Geen verrassing dat de Kia Stonic niet veel later dan de Hyundai Kona wordt voorgesteld. Beide merken hebben recht op hun eigen versie van een kleine crossover. De Stonic krijgt dan ook een duidelijk aanwezige Tiger Nose grille en het dak komt van de Kia Provo Concept uit 2013.

Dat dak kan je overigens personaliseren, vijf verschillende kleuren zijn beschikbaar. Die personalisatietrend is leuk, maar hoe vaak kijk jij naar het dak van jouw verhoogde wagen? Ook in het interieur zijn bepaalde panelen in verschillende kleurcombinaties beschikbaar.

Kia biedt de Stonic aan met een 1.25 MPI in de catalogus. Voor wie de 85 pk uit die motor te weinig zijn, is er ook een krachtigere 1.4 of de 1.0 T-GDi met 120 pk. Een diesel is er ook, met de bekende 1.6 CRDi. Qua veiligheidssnufjes pronkt Kia verder met Cornering Brake Control voor mensen die het nodig vinden om ín de bocht toch veilig doorheen die bocht te loodsen. Het maakt samen met Straight Line Stability en Torque Vectoring by Braking uit van het Vehicle Stability Management pakket.

Kia neemt zich voor om de Stonic in de tweede helft van 2017 bij de dealer te parkeren. De Belgische prijs is nog niet gekend.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 21:38
afbeelding van John

Ik vind deze Kia mooier dan de Hyundai Kona. Geslaagd model!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws